Vsi obožujemo pico in velikokrat jo pripravim kot prigrizek k večernemu filmu. Zakaj ne bi enkrat za spremembo poskusili nekaj novega in pripravili majhne picete. So okusne, mehke in ravno prav velike, da jih lahko ponudite tudi kot prigrizek na zabavi ali druženju.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 100 ml toplega mleka
  • vrečkica suhega kvasa
  • 4 velike žlice olja
  • sol po okusu
  • voda po potrebi

Sestavine za nadev

  • 200 g šunke v kosu
  • 200 g sira (Edamec, Gauda) v kosu
  • paradižnikovi pelati ali ketchup
  • šampinjoni
  • origano

Postopek

  1. Najprej pripravite kvasec. Segrejete mleko in vanj vsujete kvas ter žličko sladkorja. Premešajte in pustite na toplem, da kvasec podvoji volumen.
  2. V večjo skledo dodajte ostale sestavine (razen vode) in prilijte kvasec. Gnetite in po potrebi dodajte mlačno vodo (po naših ocenah še približno 1 dcl).
  3. Ko je testo primerne teksture, ga dobro pregnetite in pustite, da vzhaja približno pol ure.

4. Vzhajano testo razvaljajte v večji pravokotnik. Premažite ga s paradižnikovimi pelati (ali ketchupom) in potrosite z origanom.

picete, Recept: Picete, ki se kar stopijo v ustih

5. Naribajte šunko in jo potresite po vrhu ter dodajte še šampinjone.

picete, Recept: Picete, ki se kar stopijo v ustih

6. Sedaj vse skupaj zavijete v rulado. Začnite zvijati s strani, kjer imate najdaljšo stranico testa. Rulado nato razrežite na 1,5 cm debele kolute in vsakega posebej postavite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem.

picete, Recept: Picete, ki se kar stopijo v ustih

7. Po vrhu posujete še nariban sir in postavite v predogreto pečico (180 stopinj) za približno 15 minut. Če bi radi bolj zapečene, jih lahko pečete tudi 20 minut.

POVEZANO: Recept: Hitri prigrizki za zabavo (osveženo 2021)

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 + najboljših zimskih trendov nohtov v letu 2021
Naslednji članek5 načinov, s katerimi hujšate med spanjem