Kuhate vsak dan in vam že zmanjkuje idej, kaj pripraviti za kosilo? Za vas imamo recept za piščanca v kremni gobovi omaki, ki ga obožujejo prav vsi. Je enostaven in hiter za pripravo in zelo dobrega okusa. Pripravite ga, ne bo vam žal.

Sestavine

  • piščančje prsi – 300 g
  • Gobe ​​(šampinjoni) – 250 g
  • Maslo – 30 g
  • Smetana za kuhanje – 150 g (vsebnost maščobe 30 – 33%)
  • Voda – 50 g.
  • Česen – 1 strok
  • Peteršilj
  • Sol in poper

Postopek

  • Piščančje prsi razrežemo na dva enako velika zrezka, posolimo in popramo.
  • V ponev vlijemo malo olja in dodamo maslo (15 g) ter položimo zrezka, da se pečeta z vsake strani po nekaj minut.
  • Ko sta popečena, jih odstranimo s ponve.
  • Narežemo šampinjone in jih damo v ponev, kjer sta se pred tem pekla zrezka in dodamo še malo masla, da se lepo praži.
  • V ponev prilijemo smetano in vodo, solimo ter vrnemo zrezke.
  • Pustimo, da se kuha nekaj minut.
  • Sesekljamo česen in ga dodamo v omako.
  • Sesekljamo še peteršilj in ga dodamo v omako ter pustimo, da se kuha in da odvečna tekočina izpari.
  • Zraven postrežemo riž ali kakšno drugo okusno prilogo.

Video recept

Še nekaj odličnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdete skrito srce na sliki v manj kot 14 sekundah?
Naslednji članekVeč kot 10 idej za visečo božično dekoracijo