Domov Naredi sam Ali ste svoj zrezek vedno rezali napačno?

Ali ste svoj zrezek vedno rezali napačno?

5836
0
SHARE

Nihče ne mara trdih kosov mesa, a mnogo ljudi misli, da je dober kos mesa odvisen od tega, od kje je kos odrezan – s katerega dela goveda – in, kako je pripravljen (pečen ali kuhan).

Kaj pa, če vam zaupamo, da je način, kako režemo zrezek, prav tako zelo pomemben in je od tega odvisno, kako mehak bo, ko ga bomo jedli.

Poglejte si skrivnost, ki jo morate poznati za popoln način rezanja zrezkov..

Testi so pokazali, da rezanje mesa pravokotno na smer vlaken, napravi zrezke veliko mehkejše, saj odreže mišična vlakna na manjše dele. Pravilno rezanje zrezka po pečenju lahko tudi cenejši kos mesa napravi mehkega, kot bi bil mehak dražji kos.

 

ODDAJ ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.