Mrzlih dni še ni konec, zato je vedno zelo zaželeno, da pripravite kakšno jed na žlico. Ena izmed teh jedi je ta okusna lečina juha, ki izhaja iz Turčije. Enostavna za pripravo, ampak zelo dobra.

Recept: Navdušeni boste nad to turško juho iz leče
Zelenjavo narežite na kocke. Vir: Youtube.com

Sestavine & postopek

  • Operite dve skodelici rdeče leče in jo za 20 minut namočite v hladno vodo.
  • V lonec date malo oljčnega olja in pražite čebulo (150 gramov), dokler ne karamelizira
  • Nato dodajte naslednje sestavine: korenje (170 gramov), krompir (200 gramov), tri stroke česna (15 gramov), paradižnik (220 gramov) in lečo.
  • Solite po okusu in dodajte žličko paprike ter pol žličke črnega popra in kurkume ter
    lovorjev list.
  • Zalijte z vročo vodo.
  • Juho na srednjem ognju kuhajte 30 minut.
  • Nato odstranite lovorjev list
  • Juho zmešajte s paličnim mešalnikom do gladke konsistence.
  • V ločeni ponvi stopite maslo (45 gramov) z eno žličko paprike in prelijte čez toplo juho.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 stvari, ki jih ne bi smeli imeti doma po Feng Shuiju
Naslednji članekRecept: Sladica z banano brez moke in brez sladkorja