Tatarski biftek na bogato obloženi praznični mizi ne sme manjkati. Mnogi ga raje pripravljajo sami, saj je to zelo delikatna zadeva, ki ne sme dolgo stati v hladilniku. Poglejte, kako ga lahko pripravite tudi vi.
Sestavine
- 50 dkg govejega mesa (pljučna)
- 1 rumenjak
- 2 žlicis esekljane čebule
- 2 drobno sesekljani kumarici
- 2 žlički kaper
- 3 žličke sesekljanega peteršilja
- 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
- 3 slane sardelne filete
- 2 žlički gorčice
- 2-3 žličke majoneze
- sol, poper po okusu
Postopek
Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke, ali ga na grobo zmeljemo in ga mariniramo z nekaj žlicami olja že dan pred pripravo. Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale sestavine, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Tatarc naj počiva nekaj ur pred serviranjem.
Zadnji prispevki
- Recept za sladoled iz lubenice, ki je obnorel splet
- Optična iluzija: Samo tisti z odličnim vidom, bodo našli želvo na sliki
- Odlični ocvrtki s piščancem in krompirjem – enostavni za pripravo
- Recept za sezonsko solato, ki vas bo prijetno osvežila
- Uganka: Lahko najdete 5 plastenk čistil na sliki?
- Če opazite te znake na paradižniku, ste izbrali napačno mesto za gojenje