Tatarski biftek na bogato obloženi praznični mizi ne sme manjkati. Mnogi ga raje pripravljajo sami, saj je to zelo delikatna zadeva, ki ne sme dolgo stati v hladilniku. Poglejte, kako ga lahko pripravite tudi vi.

Sestavine

  • 50 dkg govejega mesa (pljučna)
  • 1 rumenjak
  • 2 žlicis esekljane čebule
  • 2 drobno sesekljani kumarici
  • 2 žlički kaper
  • 3 žličke sesekljanega peteršilja
  • 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
  • 3 slane sardelne filete
  • 2 žlički gorčice
  • 2-3 žličke majoneze
  • sol, poper po okusu

Postopek

Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke, ali ga na grobo zmeljemo in ga mariniramo z nekaj žlicami olja že dan pred pripravo. Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale sestavine, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Tatarc naj počiva nekaj ur pred serviranjem.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIdeje za okrasitev božične jelke
Naslednji članek85 stvari, ki jih morate odstraniti iz svojega življenja in doma