Krompir je zelenjava, ki jo znamo pripraviti skoraj vsi. Pražen, pečen, pire, v solati, … vse to so načini, kako lahko pripravite to škrobnato zelenjavo, vendar tega v nadaljevanju še zagotovo niste pripravljali, pa tako je odličen.

Sestavine

  • 1 kg krompirja (6 srednjih krompirjev)
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 stroka česna
  • 2 pločevinki tune (160 g)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 jajce
  • 1 žlica paradižnikove omake
  • 1 žlička masla
  • 1 in 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke črnega popra
  • 100 g sira mozzarella

Postopek

  • Krompir olupite, narežite na kocke in skuhajte v osoljeni vodi.
  • Ko je kuhan, ga odcedite in pretlačite kot za pire.
  • Dodajte nasekljan peteršilj, jajce ter dobro premešajte, da se sestavine med seboj povežejo.
  • Sesekljajte čebulo (tole je odličen trik, kako jo na hitro sesekljate), narežite papriko (zeleno in rdečo) na kocke.
  • V ponev dodate olje in prepražite čebulo, da porjavi, dodate še sesekljani česen in počakate, da zadiši. Sedaj v mešanico čebule in česna dodate še papriko, pol žličke soli, pol žličke popra in premešate ter dušite 10 minut.
  • Mešanici zelenjave dodate paradižnikovo omako in dobro premešate.
  • Odstavite z ognja ter dodajte tuno. Znova dobro premešate.
  • Z maslom namastite pekač in vanj dodajte polovico mešanice krompirja ter poravnajte.
  • Na vrh mešanice krompirja dodate zelenjavno-tunino mešanico, zgladite ter na vrh dodate mozzarelo ter pokrijete s preostankom krompirja.
  • Pecite pri 200 stopinjah približno 20 minut.

Videorecept

NE SPREGLEJTE: Vsi, ki boste brokoli in krompir pripravili na tak način, tega ne boste obžalovali

Prejšnji članekKako ločiti užitne gobe od strupenih?
Naslednji članek5 logičnih ugank, ki vas bodo popolnoma presenetile, a tudi dokazale, da ste genij