Krompir je zelenjava, ki jo znamo pripraviti skoraj vsi. Pražen, pečen, pire, v solati, … vse to so načini, kako lahko pripravite to škrobnato zelenjavo, vendar tega v nadaljevanju še zagotovo niste pripravljali, pa tako je odličen.
Sestavine
- 1 kg krompirja (6 srednjih krompirjev)
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2 stroka česna
- 2 pločevinki tune (160 g)
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 jajce
- 1 žlica paradižnikove omake
- 1 žlička masla
- 1 in 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke črnega popra
- 100 g sira mozzarella
Postopek
- Krompir olupite, narežite na kocke in skuhajte v osoljeni vodi.
- Ko je kuhan, ga odcedite in pretlačite kot za pire.
- Dodajte nasekljan peteršilj, jajce ter dobro premešajte, da se sestavine med seboj povežejo.
- Sesekljajte čebulo (tole je odličen trik, kako jo na hitro sesekljate), narežite papriko (zeleno in rdečo) na kocke.
- V ponev dodate olje in prepražite čebulo, da porjavi, dodate še sesekljani česen in počakate, da zadiši. Sedaj v mešanico čebule in česna dodate še papriko, pol žličke soli, pol žličke popra in premešate ter dušite 10 minut.
- Mešanici zelenjave dodate paradižnikovo omako in dobro premešate.
- Odstavite z ognja ter dodajte tuno. Znova dobro premešate.
- Z maslom namastite pekač in vanj dodajte polovico mešanice krompirja ter poravnajte.
- Na vrh mešanice krompirja dodate zelenjavno-tunino mešanico, zgladite ter na vrh dodate mozzarelo ter pokrijete s preostankom krompirja.
- Pecite pri 200 stopinjah približno 20 minut.
Videorecept
NE SPREGLEJTE: Vsi, ki boste brokoli in krompir pripravili na tak način, tega ne boste obžalovali
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku