Sočne kokosove kocke, ki smo jih najraje jedli v otroštvu, čeprav so vsebovale kakšno kapljico ruma preveč.
Sestavine
Biskvit:
- 3 jajca
- 8 žlic sladkorja
- 12 žlic moke
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- manjša skodelica mleka
- manjša skodelica olja
Čokoladni preliv:
- 200 g čokolade za kuhanje
- žlica masla
- 20 žlic mleka
Postopek
Vse sestavine za biskvit zmešajte skupaj z električnim mešalnikom in vlijte v pekač srednje velikosti. Pecite približno 20 minut na 180 stopinjah. Ko je biskvit pečen, ga razrežemo na kocke enakomerne velikost, počakamo, da se ohladi. V tem času pripravimo preliv: Čokolado za kuhanje stopimo nad vodno kopeljo in dodamo maslo ter mleko. Nato vsako kocko najprej potopimo v čokoladnem prelivu in povaljamo v kokosovi moki.
Poglej tudi recept za kokosove ploščice
Zadnji prispevki
- Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila
- Optična iluzija: Na sliki je zdravnik, vendar tudi dva njegova pacienta, ju najdete?
- Ta krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili
- Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel
- Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
- Optična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?