Banane so okusno sadje, še boljše so, kadar jih združimo s čokolado. Predstavljamo vam recept za bananin kolač s čokolado, ob katerem nihče ne bo ravnodušen. Je odličen način, da porabite prezrele banane.

Sestavine

  • Krema
  • 160 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 liter mleka
  • 2 vrečki vanilijevega pudinga (100g)
  • 90 g večnamenske moke
  • 250 g masla
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • Biskvit
  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 150 g sladkorja
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • 4 žlice mleka
  • 100 g večnamenske moke
  • 25 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • pol pomarančne lupinice
  • 1 žlica ruma
  • 3 banane
  • 1 pomaranča
  • Glazura
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice rastlinskega olja

Postopek

  • V skledo damo sladkor, jajca, in premešamo.
  • Dodamo vanilijev puding in moko ter zmešamo v gladko zmes.
  • Od litra mleka v zmes damo 10 žlic in znova premešamo, ostanek damo na ogenj.
  • Ko mleko zavre, zmes vmešamo, kot da bi kuhali puding. Pustimo, da zavre, nenehno mešamo in odstavimo z ognja.
  • V kremo vmešamo še vanilijevo aromo in jo vlijemo v pekač.
  • Prekrijemo s plastično folijo in damo na stran.
  • Penasto vmešamo maslo, ki mu po žlicah dodajamo kremo.
  • Pripravimo biskvit.
  • Beljakom dodamo ščep soli in jih stepemo v sneg.
  • V drugo skledo damo sladkor in rumenjake ter jih penasto umešamo.
  • Po žlicah med mešanjem dodajamo olje in mleko.
  • V jajčno zmes presejemo pecilni prašek, moko in kakav.
  • Mešamo dalje, da dobimo maso.
  • V maso narahlo vmešamo še sneg beljakov.
  • Naribamo pomarančno lupino in prelijemo v namaščen pekač velikosti 35 x 22 cm.
  • Pečemo v predogreti pečici na 180 stopinjah, 20 minut.
  • Ko je biskvit pečen, pustimo, da se ohladi.
  • Banane narežemo na kolobarje in jih prelijemo s sokom od pomaranče.
  • Polovici soka od pomaranče dodamo rum in mešanico prelijemo čez biskvit.
  • Nato čez biskvit premažemo polovico kreme, na njo položimo banane in premažemo še z drugo polovico kreme.
  • Pripravimo glazuro.
  • Na pari stopimo čokolado. Stopljeni čokoladi dodamo olje in prelijemo čez kremo.
  • Damo v hladilnik za nekaj ur, da se ohladi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pravilno skrbimo za vrtno orodje
Naslednji članekKako se naravno znebimo listnih uši?