Verjetno iz mletega mesa pripravljate pleskavice, čevapčiče, mesno štruco, bolognese omako za špagete … Ampak ste vedeli, da lahko iz mletega mesa pripravite tudi odlične polpete? Tako dobri in mehki so, da bodo navdušili celotno družino.
Sestavine
- 800 g mletega mesa
- pol žličke soli
- pol žličke popra
- 4 rezine kruha
- 4 stroki česna
- 1 čebula
—
- 1 čebula
- 1 korenček
- 400 g gob
- 3 žlice kisle smetane
- malo soli
- malo popra
- 1 jajce
- 150 g sira
Postopek
- V skledo damo mleto meso, ga solimo, popramo.
- Kruh narežemo na majhne kocke, ga damo v skledo in zalijemo z vodo.
- Česen olupimo in damo v sesekljalnik.
- Kruh vzamemo iz sklede in ga dobro ožamemo ter ga sesekljamo skupaj s česnom
- Dobljeno pasto dodamo k mesu in dobro premešamo.
- Iz mesa oblikujemo polpete, ki jih položimo na velik pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
- Nasekljamo čebulo, naribamo korenček.
- V ponev damo olje in na njem popražimo čebulo do zlato rjave barve, dodamo še korenček in oboje pražimo nekaj minut.
- Na istem olju popražimo še gobe (približno 10 minut).
- V skledo damo popraženo čebulo, gobe, kislo smetano, solimo in popramo.
- Dodamo še jajce in dobro premešamo.
- Dobljeno maso damo na vrh polpetov in prekrijemo z ribanim sirom.
- Pečemo 20 minut na 200 stopinjah.
Video recept
Morda boste želeli poskusiti tudi tole:
- Recept: zdrava pica z jajčevci
- Recept: Pica, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak (Air fryer)
- Recept: Piščanec z medom in česnom, pripravljen v 15 minutah
Zadnji prispevki
- Recept za dietno skutno torto, ki ne vsebuje moke in sladkorja
- Neprijeten vonj čevljev bo izginil čez noč, dodati jim morate samo to stvar
- Optična iluzija: Samo 7 % ljudi lahko v 5 sekundah opazi rolko, skrito v garaži! Ste med njimi?
- Božanski polnjen krompir, če ga boste tako pripravili, vam ne bo žal
- Nista dovolj samo sol in voda pri kuhanju krompirja, dodati morate tudi to, da bo še bolj slasten
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #55
[…] Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa […]