Verjetno iz mletega mesa pripravljate pleskavice, čevapčiče, mesno štruco, bolognese omako za špagete … Ampak ste vedeli, da lahko iz mletega mesa pripravite tudi odlične polpete? Tako dobri in mehki so, da bodo navdušili celotno družino.

Sestavine

  • 800 g mletega mesa
  • pol žličke soli
  • pol žličke popra
  • 4 rezine kruha
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 400 g gob
  • 3 žlice kisle smetane
  • malo soli
  • malo popra
  • 1 jajce
  • 150 g sira
Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa
Polpete pečemo v pečici. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V skledo damo mleto meso, ga solimo, popramo.
  • Kruh narežemo na majhne kocke, ga damo v skledo in zalijemo z vodo.
  • Česen olupimo in damo v sesekljalnik.
  • Kruh vzamemo iz sklede in ga dobro ožamemo ter ga sesekljamo skupaj s česnom
  • Dobljeno pasto dodamo k mesu in dobro premešamo.
  • Iz mesa oblikujemo polpete, ki jih položimo na velik pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
  • Nasekljamo čebulo, naribamo korenček.
  • V ponev damo olje in na njem popražimo čebulo do zlato rjave barve, dodamo še korenček in oboje pražimo nekaj minut.
  • Na istem olju popražimo še gobe (približno 10 minut).
  • V skledo damo popraženo čebulo, gobe, kislo smetano, solimo in popramo.
  • Dodamo še jajce in dobro premešamo.
  • Dobljeno maso damo na vrh polpetov in prekrijemo z ribanim sirom.
  • Pečemo 20 minut na 200 stopinjah.

Video recept

Morda boste želeli poskusiti tudi tole:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako do osebnega razvoja in sreče v življenju?
Naslednji članekRecept: Okusna in puhasta jogurtova torta (enostavna za pripravo)


1 komentar

Comments are closed.