Imate radi svinjino, vendar je ne znate narediti tako, da bi bila še vedno sočna in mehka. Danes z vami razkrivamo skrivnost, kako do vedno sočne svinjine. Sledite receptu in uživajte v okusu.
Sestavine
- 1 kg svinjskega vratu
- 2 čebuli
- mast
- Sol
- Črni poper
- Zelenjavna juha
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici sojine omake
- 1 lovorjev list
- 1 žlička mlete kumine
- 3 pimenta
- 5 kosov kislih kumaric
Postopek
- Svinjski vrat narežemo na približno centimeter debele zrezke.
- Vsak zrezek posolimo in popopramo iz obeh strani.
- Čebulo sesekljamo (najboljši način)
- Pripravimo ponev in v njej raztopimo mast.
- Dodamo čebulo in jo pražimo toliko časa, da postekleni.
- Ko čebula postekleni, jo postavimo na stran ponve in dodamo zrezke.
- Zrezke popečemo na obeh straneh.
- Dodamo 2 žlici sojine omake, gorčico in premešamo.
- Prilijemo zelenjavno juho. Damo je toliko, da je meso potopljeno v njej.
- Dodamo še piment, lovorjev list, mleto kumino in premešamo.
- Pokrito kuhamo približno 40 minut.
- Po pretečenem času iz ponve odstranimo meso in lovorjev list, da ga ponesreči ne pojemo.
- Omako, ki je ostala v ponvi spasiramo s paličnim mešalnikom in vrnemo na ogenj.
- Vrnemo tudi meso in sok, ki ga je spustilo na krožniku.
- Kumarice narežemo na tanke kose in jih damo v omako.
- Pustimo, da se kuha še 5 minut.
- Postrežemo s kuhanim krompirjem, rižem ali pire krompirjem.
Video recept