Imate radi svinjino, vendar je ne znate narediti tako, da bi bila še vedno sočna in mehka. Danes z vami razkrivamo skrivnost, kako do vedno sočne svinjine. Sledite receptu in uživajte v okusu.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega vratu
  • 2 čebuli
  • mast
  • Sol
  • Črni poper
  • Zelenjavna juha
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlička mlete kumine
  • 3 pimenta
  • 5 kosov kislih kumaric

Postopek

  • Svinjski vrat narežemo na približno centimeter debele zrezke.
  • Vsak zrezek posolimo in popopramo iz obeh strani.
  • Čebulo sesekljamo (najboljši način)
  • Pripravimo ponev in v njej raztopimo mast.
  • Dodamo čebulo in jo pražimo toliko časa, da postekleni.
  • Ko čebula postekleni, jo postavimo na stran ponve in dodamo zrezke.
  • Zrezke popečemo na obeh straneh.
  • Dodamo 2 žlici sojine omake, gorčico in premešamo.
  • Prilijemo zelenjavno juho. Damo je toliko, da je meso potopljeno v njej.
  • Dodamo še piment, lovorjev list, mleto kumino in premešamo.
  • Pokrito kuhamo približno 40 minut.
  • Po pretečenem času iz ponve odstranimo meso in lovorjev list, da ga ponesreči ne pojemo.
  • Omako, ki je ostala v ponvi spasiramo s paličnim mešalnikom in vrnemo na ogenj.
  • Vrnemo tudi meso in sok, ki ga je spustilo na krožniku.
  • Kumarice narežemo na tanke kose in jih damo v omako.
  • Pustimo, da se kuha še 5 minut.
  • Postrežemo s kuhanim krompirjem, rižem ali pire krompirjem.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako se naravno znebimo listnih uši?
Naslednji članekOptična iluzija: Samo genij lahko opazi pravega človeka med kipi v 11 sekundah