Si spet kravžljate živce, kaj pripraviti za kosilo? Radi vam pomagamo s kakšno dobro idejo, zato smo tokrat izbrskali recept za piščančja prsa v beli omaki. Zraven pripravite pečen krompir, pire krompir ali riž, kakšno dobro solato in kosilo je pripravljeno.

Sestavine

Omaka

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 80 g čebule
  • 15 g česna
  • 25 g masla
  • sol in poper
  • 10 g moke
  • 50 ml belega vina
  • 350 ml mleka
  • koromač
  • 100 g naribanega sira

  • piščančje prsi
  • sol in poper
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 20 g masla
  • pol limone
  • drobnjak
Ideja za kosilo: Piščančja prsa v beli omaki, še v restavracijah ne pripravijo tako dobrih
Prsa pečemo na maslu. Vir: Youtube @soskuhinja

Postopek

  • V ponvi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo sesekljano čebulo in strt česen. Pražimo.
  • Dodamo maslo, solimo in pražimo 3 – 4 minute.
  • Dodamo žlico moke in pražimo minutko ali dve.
  • V ponev vlijemo vino in ga pražimo dokler ne izpari.
  • Prilijemo mleko in zmanjšamo temperaturo.
  • Kuhamo 2-3 minute, dodamo narezan koromač, popramo ter dodamo nariban sir.
  • Mešamo in kuhamo še toliko časa, da se sir stopi.
  • Omako prelijemo v posodo za mešanje in jo spasiramo s paličnim mešalnikom, da je svileno gladka.
  • Prelijemo v lonec in kuhamo toliko časa, da se zgosti.
  • Piščančje prsi prerežemo na pol, jih solimo in popramo z obeh strani.
  • Popečemo jih na 2 žlicah olja in 20 g masla.
  • Na vsaki strani pečemo približno 4-5 minut, odvisno od debeline prsi.
  • Preko prsi stisnemo limonin sok in z njim zalivamo meso, medtem ko ga še nekaj časa pečemo.
  • Ko so prsi hrustljavo zapečene, jih serviramo in prelijemo z belo omako ter posujemo z drobnjakom.

Video recept

Morda boste želeli pripraviti tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekS tem genialnim trikom boste v hipu odmrznili vetrobransko steklo
Naslednji članekOptična iluzija: Če najdete metulja v 7 sekundah, ste genij!