Ko višnje bogato obrodijo, lahko iz njih pripravimo različne stvari, kot so sirupi, marmelade, kompoti, sladice, želeji … Tokrat smo za vas pripravili osvežilni sirup, ki ga mešate z vodo.

PREBERITE TUDI: Nasveti, s katerimi boste naredili najboljši bezgov sirup vseh časov

, Recept: Višnjev sirup

Sestavine

  • 3 kg višenj
  • 6 litrov vode
  • sok 12 limon
  • 3 kg sladkorja

Postopek

Višnje najprej operemo, nato jih izkoščičimo. V lonec nadevamo višnje in dodamo 6 l vode, postavimo na ogenj in kuhamo, dokler tekočina ne zavre. Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi. Lonec pokrijemo s pokrovko in pustimo stati 24 ur. Po pretečenem času iztisnemo sok iz limon, tekočino in višnje znova zavremo in dodamo limonin sok. Pustimo, da na nizkem ognju vre in odstranjujemo peno iz vrha. Precedimo in prelijemo v sterilizirane steklenice.

PREBERITE TUDI: Recept za najboljšo jagodno marmelado, ki je bo prehitro zmanjkalo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekParadižnik (sajenje, vzgoja, najboljši recepti …)
Naslednji članekUporaba timijana v kuhinji