Ko višnje bogato obrodijo, lahko iz njih pripravimo različne stvari, kot so sirupi, marmelade, kompoti, sladice, želeji … Tokrat smo za vas pripravili osvežilni sirup, ki ga mešate z vodo.
PREBERITE TUDI: Nasveti, s katerimi boste naredili najboljši bezgov sirup vseh časov
Sestavine
- 3 kg višenj
- 6 litrov vode
- sok 12 limon
- 3 kg sladkorja
Postopek
Višnje najprej operemo, nato jih izkoščičimo. V lonec nadevamo višnje in dodamo 6 l vode, postavimo na ogenj in kuhamo, dokler tekočina ne zavre. Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi. Lonec pokrijemo s pokrovko in pustimo stati 24 ur. Po pretečenem času iztisnemo sok iz limon, tekočino in višnje znova zavremo in dodamo limonin sok. Pustimo, da na nizkem ognju vre in odstranjujemo peno iz vrha. Precedimo in prelijemo v sterilizirane steklenice.
PREBERITE TUDI: Recept za najboljšo jagodno marmelado, ki je bo prehitro zmanjkalo
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica