Prihajajoče toplo vreme kliče po bolj osvežilnih sladicah, ki niso pretežke. Odličen primer takšne sladice je panna cotta. Ker se je sezona jagod že začela, je pripravljena z jagodnim prelivom. Navdušeni boste.
Sestavine
- 1 žlica želatine v prahu (9 g)
- 3 žlice hladne vode (45 ml)
- 200 ml mleka
- 300 ml smetane
- 50 g sladkorja (4 žlice)
- 1 žlička vaniljeve paste (ali ekstrakta vanilije)
- Jagodna omaka
- 50 g jagod
- 3 žlice sladkorja (40 g)
- 1 žlica limoninega soka
Postopek
- Najprej modele za panna cotto obrišemo z krpico, namočeno v olje.
- Želatino in mrzlo vodo združimo in pustimo stati 5 minut.
- V kozico vlijemo sladko smetano in mleko, dodamo sladkor in počakamo, da zavre.
- Ko masa zavre, jo odstavimo, dodamo vanilijev ekstrakt ali pasto, dodamo namočeno želatino in premešamo, da se razpusti.
- Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo in nalijemo v modelčke.
- Hladimo, dokler se ne strdi.
- Jagode očistimo in razrežemo na manjše koščke.
- Damo jih v kozico, skupaj s sladkorjem in limoninim sokom ter kuhamo približno 5-8 minut.
- Precedimo in spasiramo preostale koščke. Počakamo, da se ohladi.
- Serviramo ohlajeno panna cotto, ki jo prelijemo z omako.
Video recept
Zadnji prispevki
- Krompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
- 5 feng shui trikov: Kako to jesen popestriti svoj dom
- Kako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor
- Recept za božanske čokoladne mileram kocke
- Moški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice