Prihajajoče toplo vreme kliče po bolj osvežilnih sladicah, ki niso pretežke. Odličen primer takšne sladice je panna cotta. Ker se je sezona jagod že začela, je pripravljena z jagodnim prelivom. Navdušeni boste.

Sestavine

  • 1 žlica želatine v prahu (9 g)
  • 3 žlice hladne vode (45 ml)
  • 200 ml mleka
  • 300 ml smetane
  • 50 g sladkorja (4 žlice)
  • 1 žlička vaniljeve paste (ali ekstrakta vanilije)
  • Jagodna omaka
  • 50 g jagod
  • 3 žlice sladkorja (40 g)
  • 1 žlica limoninega soka

Postopek

  • Najprej modele za panna cotto obrišemo z krpico, namočeno v olje.
  • Želatino in mrzlo vodo združimo in pustimo stati 5 minut.
  • V kozico vlijemo sladko smetano in mleko, dodamo sladkor in počakamo, da zavre.
  • Ko masa zavre, jo odstavimo, dodamo vanilijev ekstrakt ali pasto, dodamo namočeno želatino in premešamo, da se razpusti.
  • Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo in nalijemo v modelčke.
  • Hladimo, dokler se ne strdi.
  • Jagode očistimo in razrežemo na manjše koščke.
  • Damo jih v kozico, skupaj s sladkorjem in limoninim sokom ter kuhamo približno 5-8 minut.
  • Precedimo in spasiramo preostale koščke. Počakamo, da se ohladi.
  • Serviramo ohlajeno panna cotto, ki jo prelijemo z omako.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako narediti domači pralni prašek in zakaj bi ga morali začeti uporabljati
Naslednji članek4 pomembne stvari, ki jih morate vedeti o vzdrževanju nadzemnih bazenov