Okusna in hitro pripravljena omaka iz leče Bolognese, ki je primerna tudi za vegane.

SESTAVINE

  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 velika korenčka
  • 2 stebelca zelene
  • 1 rdeča paprika
  • 2 žlici avokadovega olja (ali rastlinskega olja)
  • 1/2 žličke soli
  • 3/4 skodelice rdečega vina
  • 2 skodelici kuhane leče
  • 2 skodelici zdrobljenih paradižnikov
  • 2 lovorjeva list
  • 1 žlička italijanskih začimb
  • 1 žlička origana
  • 1 žlica kokosovega sladkorja (ali rjavega sladkorja)
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol in poper po okusu
  • 3/4 skodelice vode
  • 1 velika peščica svežega peteršilja, drobno nasekljanega
  • testenine, špageti squash, riž… itd. za serviranje

POSTOPEK

Dodajte čebulo, česen, korenje, zeleno in poper v sesekljalnik in na drobno nasekljajte.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje in dodajte sesekljano zelenjavo in sol.
Zelenjavo v ponvi pražite 15 minut in pogosto mešajte. (Ne preskočite tega koraka!)
Ko zelenjava porjavi, dodajte vino. Kuhajte na srednjem ognju, dokler vino ne izhlapi.
Nato dodajte lečo in zdrobljen paradižnik ter ostale sestavine (razen testenin) in mešajte skupaj, dokler se dobro ne združijo.
Zmanjšajte toploto na nižjo temperaturo, dodajte vodo in pustite kuhati še 20 minut.
Odstranite lovorjev list in omako rahlo spasirajte. Postrezite čez svoje najljubše testenine, riž, kvinojo …


Zadnji prispevki

Prejšnji članekHrana, s katero zmanjšamo želodčno kislino
Naslednji članek16 zdravstvenih in lepotnih trikov, ki bi jih moral poznati vsak