Zdi se, da je korenčkova torta sladica, ki jo večina ljudi običajno pripravi le okoli velike noči (predvsem v ZDA, čeprav se trend prenaša tudi k nam). Ampak iskreno, korenčkova torta je tako neverjetna sladica, da bi jo morali uživati ​​celo leto. Še posebej, ko gre za ta recept za korenčkovo torto. Ne le, da je ta korenčkova torta enostavna za pripravo, ampak je tako neverjetno vlažna in polnega okusa, da se skoraj ni mogoče ustaviti pri enem kosu.

Recept: velikonočna korenčkova torta

Ko boste enkrat ugotovili, kako enostavno je narediti korenčkovo torto iz nič, jo boste želeli znova in znova.

Sestavine

  • 250 gramovuniverzalne moke 
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 in 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke mletega ingverja
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 180 ml rastlinskega olja
  • 4 velika jajca sobne temperature
  • 300 gramov rjavega sladkorja
  • 100 gramov granuliranega sladkorja
  • 120 gramov kisle smetane
  • 1 čajna žlička čistega ekstrakta vanilije
  • 300 gramov naribanega korenja

Nadev:

  • 1 paket kremnega sira, zmehčan na sobno temperaturo
  • 115 gramov masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 240 gramov sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička čistega ekstrakta vanilije

Postopek

  • Pečico segrejte na 180 ° C. Dva 22 cm okrogla pekača za torte dobro premažite z margarino ali pršilom za kuhanje.
  • V veliki mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, ingver, muškatni orešček in sol, dokler se dobro ne kombinirajo. Dajte na stran.
  • V ločeni veliki mešalni posodi zmešajte olje, jajca, rjavi sladkor, granulirani sladkor, kislo smetano in ekstrakt vanilije, dokler se popolnoma ne povežejo. Dodajte nariban korenček v mokre sestavine in mešajte, da se dobro poveže.
  • Mokre sestavine vlijijte v suhe sestavine in mešajte z metlico ali gumijasto lopatico, dokler se ne združijo, pri čemer pazite, da testa ne premešate.
  • Maso za torto enakomerno vlijte v oba pripravljena pekača. Pečemo 30-35 minut. Odstranite iz pečice, prenesite na rešetko in pustite, da se ohlaja približno 20-25 minut. Ko se pecivo ohladi, ga odstranite iz posod in ga vrnite na rešetko, da se zaključi s hlajenjem.

Za pripravo nadeva:

V skledo stojalnega mešalnika z nastavkom za stepanje ali v veliki mešalni posodi z ročnim mešalnikom stepemo kremni sir do gladke mase. Dodamo maslo in mešamo približno 30 sekund-1 minuto, da se dobro poveže in postane gladko. Dodamo sladkor v prahu in ekstrakt vanilije ter nadaljujemo z mešanjem, dokler se popolnoma ne združita, po potrebi strgamo po straneh sklede.

Sestavljanje:

Biskvit vsake torte poravnajte z nožem ali izravnalnikom za torte. Eno od tort položite na stojalo za torte, prelijte z malo več kot 1/2 skodelice nadeva in jo zgladite v enotno plast. Položite drug biskvit na vrh in s preostalim nadevom premažite vrh in stranice torte. Po želji prelijte z orehi, lešniki, ali drugimi dodatki.

Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 priljubljenih trikov za hujšanje, ki dejansko NE delujejo
Naslednji članekUživanje predelanega mesa lahko vpliva na pojav demence?