Recept za mileram pito smo vam že predstavili, sedaj je čas, da izveste še za eno odlično pecivo, ki je tokrat s čokolado. Všeč vam bo.
Sestavine
- Testo:
- 250 g navadne moke
- 15 g kakava v prahu za pecivo
- ščepec soli
- pol zavojčka pecilnega praška (skupaj ga dajte približno 6 gramov)
- po želji, če imate: vanilijev sladkor
- 75 g sladkorja
- eno celo jajce
- 40 g kisle smetane (polna jušna žlica)
- 125 g masla
- Krema/nadev/polnilo:
- 2 standardna/klasična čokoladna pudinga
- pol litra hladnega mleka
- 150 g sladkorja (ne zmanjšujte količine sladkorja)
- 400 g mileram smetane
- Ganache:
- 200 ml (2dl) smetane za stepanje
- 200 g temne čokolade za kuhanje (najmanj 50% kakava)
Postopek
- Gladki moki dodamo kakav v prahu za pecivo in presejemo, da ni grudic.
- Sedaj presejani moki in kakavu dodajte malo soli, po želji, če imate vanilijev sladkor in sladkor ter dobro premešajte.
- Takoj dodamo jajce, kislo smetano in na lističe narezano maslo.
- Zamesite kepo testa po podrobnih navodilih v video receptu.
- Nastalo krhko testo za čokoladne mileram kocke je precej trdo, a naj vas to sploh ne skrbi.
- Testo zavijemo in shranimo v hladilnik za najmanj pol ure in največ eno uro.
- Po pretečenem času testo za mileram kocke s čokolado na pomokani površini razvaljamo na dimenzijo modela 30 x 20 cm.
- Na pomokan in namaščen pekač ga preložimo s pomočjo plastične podloge za rezanje, ker bo počilo, če bomo testo prenašali z rokami.
- Testo povsod prebodemo z vilicami.
- V manjšo posodo damo čokoladne pudinge in 1 deciliter hladnega mleka ter dobro premešamo.
- Preostale 4 decilitre mleka dodamo v lonec skupaj s sladkorjem.
- Ko mleko in sladkor ob stalnem mešanju na zmernem ognju zavreta dodamo čokoladne pudinge, ki smo jih predhodno dobro zmešali s hladnim mlekom.
- Sedaj samo še nekaj minut mešajte in kmalu se bo vse skupaj zgostilo oz. strdilo, vi pa samo še eno minuto mešajte in odstavite z ognja.
- Takoj dodajte mileram.
- Mileram močno premešamo s kuhanim čokoladnim pudingom, da se vse skupaj poveže, nato pa takoj prelijemo čez testo za čokoladne mileram kocke.
- Čokoladne mileram kocke pečemo 30-35 minut na 170-175C z vključenim zgornjim in spodnjim grelcem, brez vročega zraka.
- Pustite ga na strani, dokler ne naredite ganacheja, torej glazure iz čokolade in smetane.
- V lonec dodamo smetano za stepanje.
- Takoj ko zavre odstavite z ognja in takoj dodajte temno čokolado za kuhanje z minimalno 50% kakava.
- Čokolado med močnim mešanjem stopite in pustite 5 minut, da se ohladi, preden torto prelijete z glazuro.
- Po 5 minutah prelijemo čez pečene čokoladne kocke.
- Čokoladne mileram kocke ohlajamo vsaj nekaj ur.
Video recept
Zadnji prispevki
- Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila
- Optična iluzija: Na sliki je zdravnik, vendar tudi dva njegova pacienta, ju najdete?
- Ta krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili
- Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel
- Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
- Optična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?