Recept za mileram pito smo vam že predstavili, sedaj je čas, da izveste še za eno odlično pecivo, ki je tokrat s čokolado. Všeč vam bo.

Sestavine

  • Testo:
  • 250 g navadne moke
  • 15 g kakava v prahu za pecivo
  • ščepec soli
  • pol zavojčka pecilnega praška (skupaj ga dajte približno 6 gramov)
  • po želji, če imate: vanilijev sladkor
  • 75 g sladkorja
  • eno celo jajce
  • 40 g kisle smetane (polna jušna žlica)
  • 125 g masla
  • Krema/nadev/polnilo:
  • 2 standardna/klasična čokoladna pudinga
  • pol litra hladnega mleka
  • 150 g sladkorja (ne zmanjšujte količine sladkorja)
  • 400 g mileram smetane
  • Ganache:
  • 200 ml (2dl) smetane za stepanje
  • 200 g temne čokolade za kuhanje (najmanj 50% kakava)

Postopek

  • Gladki moki dodamo kakav v prahu za pecivo in presejemo, da ni grudic.
  • Sedaj presejani moki in kakavu dodajte malo soli, po želji, če imate vanilijev sladkor in sladkor ter dobro premešajte.
  • Takoj dodamo jajce, kislo smetano in na lističe narezano maslo.
  • Zamesite kepo testa po podrobnih navodilih v video receptu.
  • Nastalo krhko testo za čokoladne mileram kocke je precej trdo, a naj vas to sploh ne skrbi.
  • Testo zavijemo in shranimo v hladilnik za najmanj pol ure in največ eno uro.
  • Po pretečenem času testo za mileram kocke s čokolado na pomokani površini razvaljamo na dimenzijo modela 30 x 20 cm.
  • Na pomokan in namaščen pekač ga preložimo s pomočjo plastične podloge za rezanje, ker bo počilo, če bomo testo prenašali z rokami.
  • Testo povsod prebodemo z vilicami.
  • V manjšo posodo damo čokoladne pudinge in 1 deciliter hladnega mleka ter dobro premešamo.
  • Preostale 4 decilitre mleka dodamo v lonec skupaj s sladkorjem.
  • Ko mleko in sladkor ob stalnem mešanju na zmernem ognju zavreta dodamo čokoladne pudinge, ki smo jih predhodno dobro zmešali s hladnim mlekom.
  • Sedaj samo še nekaj minut mešajte in kmalu se bo vse skupaj zgostilo oz. strdilo, vi pa samo še eno minuto mešajte in odstavite z ognja.
  • Takoj dodajte mileram.
  • Mileram močno premešamo s kuhanim čokoladnim pudingom, da se vse skupaj poveže, nato pa takoj prelijemo čez testo za čokoladne mileram kocke.
  • Čokoladne mileram kocke pečemo 30-35 minut na 170-175C z vključenim zgornjim in spodnjim grelcem, brez vročega zraka.
  • Pustite ga na strani, dokler ne naredite ganacheja, torej glazure iz čokolade in smetane.
  • V lonec dodamo smetano za stepanje.
  • Takoj ko zavre odstavite z ognja in takoj dodajte temno čokolado za kuhanje z minimalno 50% kakava.
  • Čokolado med močnim mešanjem stopite in pustite 5 minut, da se ohladi, preden torto prelijete z glazuro.
  • Po 5 minutah prelijemo čez pečene čokoladne kocke.
  • Čokoladne mileram kocke ohlajamo vsaj nekaj ur.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekMoški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice
Naslednji članekKako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor