Tiramisu je okusna sladica in ravno zato, ker je tako okusna in priljubljena, poznamo več različici. Tokrat vam predstavljamo različico s kokosom in brez jajc. Za vse ljubitelje kokosa in slaščic.
Sestavine
- 400 g piškotov
- 500 ml sladke smetane
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 500 g sira Mascarpone
- 80 g kokosa
Za namakanje piškotov:
- 250 ml mleka
- 4 žlice ruma
Za čokoladno glazuro:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g masla
- 4 žlice sladke smetane
Postopek
- Najprej odstranimo 4 žlice sladke smetane, saj jo bomo kasneje potrebovali za glazuro.
- Začnemo mešati preostanek sladke smetane. Na polovici mešanja dodamo sladkor in mešamo do konca. Nato dodamo mascarpone in premešamo. Na koncu vsega dodamo kokos in prav tako premešamo.
- Na koncu vse še enkrat ročno premešamo.
- V priložen model zložimo na dno v mleko namočene piškote z rumom. Čez nanesemo del kreme, nanjo položimo namočene piškote in zaključimo s preostankom kreme.
- Vse skupaj prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo naredite tako, da zmešate na koščke natrgano čokolado, maslo in sladko smetano ter vse skupaj ob rahlem segrevanju in mešanju stopite.
- Tiramisu s kokosom pred serviranjem dobro ohladimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku