Ste že poskusili navadne carbonara testenine? Če so vam bile všeč, bodo te z bučkami le še korak naprej. Ne bo vam žal, če jih pripravite.

Sestavine

Sestavine za omako:

  • 3 rumenjaki
  • sveže mleti poper
  • 50 g pecorino romano sira
  • 50-60 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 200 g slanine (dimljena in posušena)
  • 700 g bučk

Testenine:

  • 1 celo jajce
  • 3 beljaki
  • 250 g gladke moke
  • 1 velika žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 12 g soli (za vodo, v kateri se bodo kuhale testenine)

Postopek

  1. Priprava jajc:
    • Razdelite 4 jajca v dve posodi. V eno posodo dodajte eno celo jajce in tri beljake, v drugo pa tri rumenjake, poper in pecorino romano sir. Točne količine so napisane zgoraj v seznamu sestavin (glejte seznam sestavin) in v video receptu.
    • Zmes z rumenjaki, poprom in pecorino sirom premešajte, oblikujte v kroglico in pokrijte ter shranite v hladilnik do kasnejše uporabe.
  2. Priprava testa za testenine:
    • V posodo z enim jajcem in tremi beljaki dodajte ekstra deviško olivno olje, dobro premešajte, nato dodajte gladko pšenično moko in zamesite testo za domače testenine.
    • Testo razvaljajte in stanjšajte v krog, pri tem pa posujte z moko tako podlago kot tudi testo. Narežite na tanke rezance, kot je prikazano v video receptu. Pustite, da se sušijo do uporabe, tj. toliko časa, kot je potrebno za pripravo naslednje faze recepta.
  3. Priprava slanine:
    • Slanino narežite na nekoliko debelejše koščke.
  4. Priprava bučk:
    • Bučke narežite na trakove.
  5. Praženje slanine in bučk:
    • V dobro segreti ponvi dodajte ekstra deviško olivno olje in slanino. Pražite 1-2 minuti, nato odstranite slanino iz ponve. Nasvet: Uporabite maščobo, v kateri se je pražila slanina. Na tej maščobi pražite prej narezane bučke naslednjih 5 minut. Hkrati kuhajte rezance v soljeni vreli vodi. Ko so testenine kuhane, jih dodajte k bučkam, nato vrnite slanino skupaj s 100 ml vode, v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešajte 1-2 minuti, da postane jed zelo vroča.
  6. Kombiniranje sestavin:
    • Vroče testenine z bučkami dajte v posodo, ki ste jo hranili v hladilniku z oblikovano kroglico iz rumenjakov, popra in pecorino sira. Takoj dodajte še 100 ml vrele vode, v kateri so se kuhale testenine, ter hitro in temeljito premešajte, da postane jed kremasta. Med mešanjem pride do termične obdelave, zato rumenjaki ne ostanejo surovi. Carbonara z bučkami bo točno takšna, kot jo pričakujete.
  7. Postrežba:
    • Carbonara s bučkami je pripravljena za postrežbo. Po želji jo lahko posujete z naribanim pecorino romano sirom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko med zelenjem najdete skrito žabo?
Naslednji članekCvetačni zrezek, pečen v pečici, ki bo navdušil tudi mesojedce