Cvetača je zelenjava, ki velja za zelo zdravo, zato bi jo bilo dobro večkrat uporabiti pri kuhanju. Iz nje lahko naredite juho, zloženko, jo ocvrete ali pa naredite pire.

Sestavine

  • 1 večja glava cvetače (približno 1000 g)
  • 90 g parmezana
  • 80 g sladke smetane
  • 15 g masla
  • ½ čajne žličke popra
  • Sesekljan svež peteršilj

Postopek

  1. Cvetačo očistimo, narežemo na koščke in kuhamo na zmernem ognju.
  2. Kuhamo 10 do 12 minut, dokler se ne zmehča, nato precedimo.
  3. S paličnim mešalnikom ali gnetilnikom naredimo pire, nato pa vanj vmešamo polovico parmezana, sladko smetano, maslo in poper.
  4. Potresemo s preostalim sirom in peteršiljem ter postrežemo.

Recept za cvetačni pire, odlična in zdrava priloga k vsaki jedi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako vzljubiti hrano, ki je nikoli niste marali? Teh sedem nasvetov vam lahko pomaga
Naslednji članekOptična iluzija: Verjetno boste opazili sir, kaj pa skrito vrtnico?