Hrustljavi mandljevi piškoti so popolni za vsako priložnost. Narejeni z ljubeznijo in prinašajo duh domače peke. Idealni so za uživanje ob skodelici kave, čaja ali sladkega vina. Njihova priprava je preprosta, rezultat pa slasten.

Sestavine

  • 340 g večnamenske moke
  • 70 g zmehčanega masla (5 žlic)
  • 135 g sladkorja (⅔ skodelice)
  • 2 jajci
  • pol žličke pecilnega praška
  • pol žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • Lupinica  manjše limone
  • 140 g mandljev

Postopek

  1. Pečico segrejte na 175 °C in pripravite pekač, obložen s pergamentnim papirjem.
  2. V veliki posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli.
  3. V ločeni posodi stepite maslo in sladkor, dokler ne dobite rahle in kremaste mase.
  4. Dodajte jajci eno za drugim ter nadaljujte s stepanjem. Nato vmešajte limonino lupinico.
  5. Postopoma vmešajte suhe sestavine v mokro mešanico in mešajte, dokler se ne oblikuje gladko testo.
  6. Na koncu dodajte surove mandlje in jih nežno vmešajte v testo.
  7. Testo razdelite na dva dela. Na rahlo pomokani površini oblikujte dva dolga svaljka, široka približno 5 cm.
  8. Svaljka položite na pripravljen pekač in ju rahlo sploščite.
  9. Pecite v predhodno ogreti pečici približno 20-25 minut, dokler testo ni rahlo zlato in pečeno.
  10. Svaljka vzamite iz pečice in ju pustite, da se hladita 10 minut.
  11. Nato ju narežite na približno 1 cm debele rezine pod rahlim kotom.
  12. Rezine položite nazaj na pekač in jih pecite še 10-12 minut, da postanejo hrustljave.
  13. Po polovici peke jih obrnite, da se enakomerno zapečejo.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastno pito z marelicami in mandljevo kremo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Adventni venček, ki bo zasijal na vaši mizi
Naslednji članekOptična iluzija: Stavimo, da losa na sliki ne najdete v 15 sekundah