Hrustljavi mandljevi piškoti so popolni za vsako priložnost. Narejeni z ljubeznijo in prinašajo duh domače peke. Idealni so za uživanje ob skodelici kave, čaja ali sladkega vina. Njihova priprava je preprosta, rezultat pa slasten.
Sestavine
- 340 g večnamenske moke
- 70 g zmehčanega masla (5 žlic)
- 135 g sladkorja (⅔ skodelice)
- 2 jajci
- pol žličke pecilnega praška
- pol žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- Lupinica manjše limone
- 140 g mandljev
Postopek
- Pečico segrejte na 175 °C in pripravite pekač, obložen s pergamentnim papirjem.
- V veliki posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli.
- V ločeni posodi stepite maslo in sladkor, dokler ne dobite rahle in kremaste mase.
- Dodajte jajci eno za drugim ter nadaljujte s stepanjem. Nato vmešajte limonino lupinico.
- Postopoma vmešajte suhe sestavine v mokro mešanico in mešajte, dokler se ne oblikuje gladko testo.
- Na koncu dodajte surove mandlje in jih nežno vmešajte v testo.
- Testo razdelite na dva dela. Na rahlo pomokani površini oblikujte dva dolga svaljka, široka približno 5 cm.
- Svaljka položite na pripravljen pekač in ju rahlo sploščite.
- Pecite v predhodno ogreti pečici približno 20-25 minut, dokler testo ni rahlo zlato in pečeno.
- Svaljka vzamite iz pečice in ju pustite, da se hladita 10 minut.
- Nato ju narežite na približno 1 cm debele rezine pod rahlim kotom.
- Rezine položite nazaj na pekač in jih pecite še 10-12 minut, da postanejo hrustljave.
- Po polovici peke jih obrnite, da se enakomerno zapečejo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastno pito z marelicami in mandljevo kremo
Zadnji prispevki
- Recept za bogato piščančjo juho z zelenjavo, ki jo boste pripravljali pogosto
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?