Kroglice Ferrero Rocher lahko stojijo ob boku kupljene različice. Pripraviti jih je enostavno in z njimi nimate veliko dela. Edina težava je, da ko jih enkrat začnete jesti, je težko nehati. Okus po lešnikih in čokoladi je pač tako mamljiv.

Sestavine

  • 300 g lešnikov
  • 250 g napolitank z lešniki
  • 150 g čokolade
  • 100 g evrokrema
  • 250 g margarine

ČOKOLADNA GLAZURA:

  • 200 g čokolade
  • 4 žlice olja

Postopek

  1. Na sopari stopimo čokolado, evrokrem in margarino.
  2. V večji skledi zdrobimo napolitanke.
  3. Napolitanke zmešamo s popraženimi in sesekljanimi lešniki.
  4. Stopljene sestavine prelijemo čez napolitanke in lešnike, nadaljujemo z mešanjem s kuhalnico.
  5. Zmes postavimo v hladilnik, da se ohladi za približno eno uro.
  6. Čokolado za glazuro stopimo z oljem.
  7. Ohlajeno zajemamo z žlico in med dlanmi oblikujemo kroglice.
  8. Pomakamo jih v stopljeno čokolado in razporedimo po pladnju, obloženem s peki papirjem.
  9. Kroglice ponovno postavimo v hladilnik, da se glazura strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za najbolj enostaven kolač na svetu – iz blenderja
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidijo plezalca – vendar ste med 1 % najboljših, če lahko opazite orla