Kroglice Ferrero Rocher lahko stojijo ob boku kupljene različice. Pripraviti jih je enostavno in z njimi nimate veliko dela. Edina težava je, da ko jih enkrat začnete jesti, je težko nehati. Okus po lešnikih in čokoladi je pač tako mamljiv.
Sestavine
- 300 g lešnikov
- 250 g napolitank z lešniki
- 150 g čokolade
- 100 g evrokrema
- 250 g margarine
ČOKOLADNA GLAZURA:
- 200 g čokolade
- 4 žlice olja
Postopek
- Na sopari stopimo čokolado, evrokrem in margarino.
- V večji skledi zdrobimo napolitanke.
- Napolitanke zmešamo s popraženimi in sesekljanimi lešniki.
- Stopljene sestavine prelijemo čez napolitanke in lešnike, nadaljujemo z mešanjem s kuhalnico.
- Zmes postavimo v hladilnik, da se ohladi za približno eno uro.
- Čokolado za glazuro stopimo z oljem.
- Ohlajeno zajemamo z žlico in med dlanmi oblikujemo kroglice.
- Pomakamo jih v stopljeno čokolado in razporedimo po pladnju, obloženem s peki papirjem.
- Kroglice ponovno postavimo v hladilnik, da se glazura strdi.