Focaccia je nizek kruh, ki ga obožujejo v Italiji. Je hrustljav in osnovna verzija ne vsebuje veliko dodatkov – le olivno olje. Mi pa smo ga pripravili malo drugače. Dobro se poda k narezkom, kot prigrizek ali za zajtrk.

Sestavine

  • 375 ml vode
  • 500 g presejane moke
  • 17 g kvasa
  • 13 g himalajske soli (ali kuhinjske soli)
  • 3/4 žličke posušenega žajblja
  • 5 listov timijana
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 15 g rjavega sladkorja
  • 30 g oljčnega olja

Dodatki:

  • češnjev paradižnik
  • 1 rdeča paprika
  • 1 feferon
  • sušeni paradižniki
  • olivno olje
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • črni poper
  • mocarela sir
  • rožmarin

Postopek

  • Iz sestavin za testo zamesimo testo.
  • Z oljem dobro premažemo skledo in vanjo damo pregneteno testo, da vzhaja približno eno uro.
  • Pripravimo vse dodatke, ki jih želimo na focacci.
  • Ko testo vzhaja, ga znova naoljimo in prestavimo na pomaščen pekač.
  • Nanj damo vse dodatke in obilno prelijemo z olivnim oljem.
  • Pustimo še 15 minut, da vzhaja.
  • Pečemo na 200 stopinj – 20 – 25 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj se vam tresejo roke? Živci ali zdravstvene težave?
Naslednji članekOptična iluzija: Kar vidite najprej, razkrije najmočnejše lastnosti vaše osebnosti