Ti mehki in dišeči grinch razpokančki so čudoviti piškoti, ki jih popestri srček na sredini. Idealni so za praznike, da s svojo barvo popestrijo mizo.
Sestavine
- 300 g večnamenske moke
- 300 g sladkorja v prahu (razdeljenega)
- 1 žlica pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 120 g masla, zmehčanega in narezanega na kocke
- 2 veliki jajci
- 1 žlica vaniljevega ekstrakta
- Zeleni gel barvilo za živila (po želji)
- 60 g koruznega škroba
- Rdeči srčki iz sladkorja ali bonbončki
Postopek
- Pečico segrejte na 175 °C in obložite dva pekača s papirjem za peko.
- V veliki skledi z metlico zmešajte moko, 200 g sladkorja v prahu, pecilni prašek in sol.
- Maslo narežite na žlice in koščke dodajte v mešanico moke.
- Dodajte jajca in vaniljev ekstrakt.
- Mešajte z električnim mešalnikom na srednji hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo.
- Po želji dodajte 2 kapljici zelenega gel barvila in mešajte, dokler ni testo enakomerno obarvano, brez belih prog.
- V manjši skledi zmešajte koruzni škrob in preostalih 100 g sladkorja v prahu.
- Zajemite testo z žlico (približno 1½ žlice na kroglico) in oblikujte kroglice med dlanmi.
- Kroglice povaljajte v mešanici koruznega škroba in sladkorja v prahu, dokler niso popolnoma prekrite.
- Kroglice položite na pripravljen pekač, razmaknjene približno 7 cm, in jih rahlo sploščite.
- Piškote pecite 12 minut, dokler se ne začnejo razpokati in so rahlo zlato rjavi na dnu.
- Takoj po peki na sredino vsakega piškota pritisnite srček iz sladkorja ali cimetov bombonček.
- Piškote prestavite na rešetko in jih pustite, da se popolnoma ohladijo.
- Hranite jih v nepredušni posodi pri sobni temperaturi do 1 tedna.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za pistacijin tiramisu, božanski je
Zadnji prispevki
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog