Ti mehki in dišeči grinch razpokančki so čudoviti piškoti, ki jih popestri srček na sredini. Idealni so za praznike, da s svojo barvo popestrijo mizo.

Sestavine

  • 300 g večnamenske moke
  • 300 g sladkorja v prahu (razdeljenega)
  • 1 žlica pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soli
  • 120 g masla, zmehčanega in narezanega na kocke
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • Zeleni gel barvilo za živila (po želji)
  • 60 g koruznega škroba
  • Rdeči srčki iz sladkorja ali bonbončki

Postopek

  1. Pečico segrejte na 175 °C in obložite dva pekača s papirjem za peko.
  2. V veliki skledi z metlico zmešajte moko, 200 g sladkorja v prahu, pecilni prašek in sol.
  3. Maslo narežite na žlice in koščke dodajte v mešanico moke.
  4. Dodajte jajca in vaniljev ekstrakt.
  5. Mešajte z električnim mešalnikom na srednji hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo.
  6. Po želji dodajte 2 kapljici zelenega gel barvila in mešajte, dokler ni testo enakomerno obarvano, brez belih prog.
  7. V manjši skledi zmešajte koruzni škrob in preostalih 100 g sladkorja v prahu.
  8. Zajemite testo z žlico (približno 1½ žlice na kroglico) in oblikujte kroglice med dlanmi.
  9. Kroglice povaljajte v mešanici koruznega škroba in sladkorja v prahu, dokler niso popolnoma prekrite.
  10. Kroglice položite na pripravljen pekač, razmaknjene približno 7 cm, in jih rahlo sploščite.
  11. Piškote pecite 12 minut, dokler se ne začnejo razpokati in so rahlo zlato rjavi na dnu.
  12. Takoj po peki na sredino vsakega piškota pritisnite srček iz sladkorja ali cimetov bombonček.
  13. Piškote prestavite na rešetko in jih pustite, da se popolnoma ohladijo.
  14. Hranite jih v nepredušni posodi pri sobni temperaturi do 1 tedna.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za pistacijin tiramisu, božanski je


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe imajo vaša oblačila vonj, ena skodelica te sestavine reši težavo
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo sani od Božička, vendar se nekje skrivajo še ene