Bi radi piščančje prsi pripravili nekoliko drugače kot ponavadi? Lahko jih naredite tako, da iz njih oblikujete mesne kroglice in jih zapečete v pečici – odlično kosilo.

Sestavine

  • 100 gramov čebule
  • 2 stroka česna
  • 800 gramov mletega piščanca
  • 40 gramov krušnih drobtin
  • 40 gramov naribanega parmezana
  • 2 žlički worcester omake
  • 3 žlice kečapa
  • poper in sol.
  •  1 jajce
  • 2 žlici olja (olivnega)
  • 300 gramov smetane za kuhanje
  • 2 do 3 žlice kisle smetane
  • 250 gramov naribanega poltrdega sira (Edamec, Trapist ..)

Postopek

  • Čebulo sesekljamo na drobno.
  • Česen prav tako sesekljamo.
  • Piščančje prsi zmeljemo in jim dodamo čebulo, česen, drobtine, parmezan, worchester omko, poper, sol in kečap, razžvrkljano jajce, dve žlici olivnega olja in dobro premešamo.
  • Olje vlijemo tudi v pekač.
  • Z vodo si namočimo prste ter oblikujemo kroglice iz mase.
  • Razporedimo jih po pekaču.
  • Pečico prižgemo na 200 stopinj.
  • Kroglice malo sploščimo in med njimi pustimo nekaj prostora.
  • V skledo damo smetano, kislo smetano in 1 žlico kečap ter sol. Dobro premešamo in prelijemo čez kroglice.
  • Po vrhu potrosimo nariban sir.
  • Pečemo približno 35 – 40 minut.

 Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 načinov, kako premagati željo po sladkorju
Naslednji članekNapake, ki se jim je treba izogniti pri gojenju paprike (in vsi jih počnemo)