Ne glede na to, ali jo vlagate za solato, jo pečete za humus ali jo celo skuhate, da ustvarite sveže testenine, je pesa čudovito sladek, zemeljski in barvit dodatek številnim ljubljenim jedem. Živahno obarvana korenovka ima tudi impresiven rok trajanja, ki zdrži do neverjetnih dveh mesecev.

Morda vas zanima tudi: Zakaj je rdeča pesa koristna za vaše telo?

Toda kakovost vaše pese je toliko časa, kot je vaše znanje o ohranjanju njene svežine. Da bi se izognili grozljivi kašasti pesi, je tukaj nekaj hitrih nasvetov o tem, kako peso shraniti in zagotoviti, da izkoristi svoj največji potencial.

Kako shraniti svežo peso, da bo dlje časa sveža

Kako shraniti peso

Če ima pesa še vedno pritrjeno zelenje, ga takoj odstranite. Ti listi trajajo le nekaj dni in lahko pospešijo proces kvarjenja celotne pese. Kljub temu jih ne pozabite shraniti – popolnoma so užitni in imajo okus po slajši blitvi. Zeleno peso lahko preprosto pripravite tako, da jo prepražite v ponvi s soljo in oljčnim oljem ter ji dodate druge aromatične sestavine, kot so rdeča čebula, česen in začimbe po vaši želji.

Ko ste odstranili in ločili morebitno zelenje, se odločite, kako boste peso shranili. Za celotno peso sta nepredušna posoda s pokrovom ali plastična vrečka z zadrgo odlična posoda za shranjevanje, ki poveča svežino. Najbolj idealen način za shranjevanje narezane pese je, da rezine ali kocke položite v eni plasti na papirnate brisače v nepredušni posodi s pokrovom. Na prvo lahko postavite drugo (in celo tretjo) z dodatnimi papirnatimi brisačkami, če je vaša posoda dovolj velika. Ne glede na to, ali je pesa cela ali narezana, jo položite v predal za hrustljavo hrano, da ohrani lastno vlažnost.

Ne izpirajte cele pese pred shranjevanjem, saj lahko odvečna vlaga povzroči, da postane mehka.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Marlenka kroglice, čudovite medene kroglice za hitro rešitev
Naslednji članekRecept za kremno juho z bučkami in kislo smetano za lahek obrok