Sezona bučk se je pričela in iz njih lahko pripravimo res veliko jedi. Seznam nekaj naših najljubših lahko najdete v članku Kako porabiti bučke? Več kot 5 receptov in idej, danes pa vam predstavljamo recept za kroglice, ki so odličen prigrizek.
Sestavine
- 800 g bučk (3 do 4 bučke)
- 100 g svežega sira (ricotta)
- 1 jajce
- 120 g čebule
- 10 g česna
- 150 g krušnih drobtin
- 40 g naribanega parmezana
- 1 čajna žlička soli
- Bazilika
- Origano
Postopek
- Bučke naribamo na drobno. Posolimo in pustimo, da spustijo vodo.
- Močno jih ožamemo.
- V skledo damo ricotto in eno razžvrkljano jajce. Dobro premešamo in dodamo bučke.
- Naribamo še čebulo in česen.
- Dodamo drobtine in nariban parmezan.
- Žličko soli ter natrgano baziliko in nekaj origana.
- Vse dobro premešamo in oblikujemo kroglice.
- Damo jih na pekač, obložen s peki papirjem.
- Pečemo na 200 stopinj v predogreti pečici, približno 30 do 35 minut.