Z uporabo preprostih, a skrbno izbranih sestavin, kot so kakovostna telečja pleča, sveže začimbe in maslo, ter z upoštevanjem natančnih korakov pečenja, ta recept zagotavlja, da bo kosilo odlično, jedci pa veseli.
Sestavine
- 2,5 kg telečjega pleča brez kosti
- začimbe: olje, sol, poper, rožmarin, poper v zrnu, zelenjava
- 100 gramov masla
- 500 gramov krompirja
Postopek
- Teletino mariniramo z obeh strani. Olje, sol, poper, rožmarin in poprova zrna. Če vam čas dopušča, je najbolje, da čez noč pustite v hladilniku.
- Pekač naoljimo, vstavimo teletino in čez položimo alu folijo, v katero bomo naredili nekaj lukenj in seveda bo šla čez tudi pokrovka.
- Pečemo 45 minut na 220°C.
- Po 45 minutah bomo meso namazali z maslom in dali nazaj v pečico še za 30 minut.
- Pripravimo krompir in začinimo z: oljem, soljo in zelenjavo.
- Dodamo krompir in pečemo še 30 minut.
- Po teh 30 minutah dodamo še maslo.
- Pečemo še 45 minut.
- Po 45 minutah meso obrnemo in dodamo 100 – 150 ml vode, da dobimo slasten sok.
- Vrnemo v pečico še za 15 minut.
- Teletino narežemo na zrezke in vrnemo v pečico.
- Temperaturo povečamo na max in na mesnem soku pražimo brez pokrova 5 minut z obeh strani.