Z uporabo preprostih, a skrbno izbranih sestavin, kot so kakovostna telečja pleča, sveže začimbe in maslo, ter z upoštevanjem natančnih korakov pečenja, ta recept zagotavlja, da bo kosilo odlično, jedci pa veseli.

Sestavine

  • 2,5 kg telečjega pleča brez kosti
  • začimbe: olje, sol, poper, rožmarin, poper v zrnu, zelenjava
  • 100 gramov masla
  • 500 gramov krompirja

Postopek

  1. Teletino mariniramo z obeh strani. Olje, sol, poper, rožmarin in poprova zrna. Če vam čas dopušča, je najbolje, da čez noč pustite v hladilniku.
  2. Pekač naoljimo, vstavimo teletino in čez položimo alu folijo, v katero bomo naredili nekaj lukenj in seveda bo šla čez tudi pokrovka.
  3. Pečemo 45 minut na 220°C.
  4. Po 45 minutah bomo meso namazali z maslom in dali nazaj v pečico še za 30 minut.
  5. Pripravimo krompir in začinimo z: oljem, soljo in zelenjavo.
  6. Dodamo krompir in pečemo še 30 minut.
  7. Po teh 30 minutah dodamo še maslo.
  8. Pečemo še 45 minut.
  9. Po 45 minutah meso obrnemo in dodamo 100 – 150 ml vode, da dobimo slasten sok.
  10. Vrnemo v pečico še za 15 minut.
  11. Teletino narežemo na zrezke in vrnemo v pečico.
  12. Temperaturo povečamo na max in na mesnem soku pražimo brez pokrova 5 minut z obeh strani.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo medveda, če pa opazite še lovca, imate popoln vid
Naslednji članekNaredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način