V tem članku delimo okusen recept za česnov kruh in kremno krompirjevo juho. Ta preprost, a okusen obrok bo očaral vaše brbončice in potešil lakoto Sledite spodnjim preprostim navodilom.

Sestavine

  • 20 gramov svežega kvasa
  • 350 ml mlačne vode
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 600 gramov moke (5 skodelic)
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička kumine
  • 15 strokov česna
  • maslo
  • 1 liter zelenjavne juhe
  • 4 krompirji
  • 200 ml stepene smetane
  • Sol
  • Črni poper
  • Malo peteršilja za okras

Priprava česnovega kruha

  1. V skledi zmešamo svež kvas, mlačno vodo, sladkor, moko, sol in kumino.
  2. Testo naj vzhaja na toplem 30 minut.
  3. Medtem ko testo vzhaja, na malo masla rahlo popražimo stroke česna, da se zmehčajo.
  4. Po testu razporedimo česen in ga prepognemo.
  5. Kruh pečemo v predhodno ogreti pečici na 250°C 25 minut pri zgornji/spodnji temperaturi.

Priprava kremne krompirjeve juhe

  1. Krompir skuhamo v zelenjavni juhi do mehkega.
  2. Krompirju dodamo smetano in pretlačimo, dokler ne nastane gladka juha.
  3. Po okusu dodajte sol in črni poper.
  4. Juho zavremo in pogosto mešamo.
  5. Kremno krompirjevo juho nadevamo v skledice in okrasimo z malo peteršilja.
  6. Česnov kruh narežemo na rezine in postrežemo k juhi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 zdravil, ki jih nikoli ne smete mešati z mlečnimi izdelki
Naslednji članekNegujte svojo strast do športa: Potovanje čustev in tekmovanja