V tem članku delimo okusen recept za česnov kruh in kremno krompirjevo juho. Ta preprost, a okusen obrok bo očaral vaše brbončice in potešil lakoto Sledite spodnjim preprostim navodilom.
Sestavine
- 20 gramov svežega kvasa
- 350 ml mlačne vode
- 1 čajna žlička sladkorja
- 600 gramov moke (5 skodelic)
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička kumine
- 15 strokov česna
- maslo
- 1 liter zelenjavne juhe
- 4 krompirji
- 200 ml stepene smetane
- Sol
- Črni poper
- Malo peteršilja za okras
Priprava česnovega kruha
- V skledi zmešamo svež kvas, mlačno vodo, sladkor, moko, sol in kumino.
- Testo naj vzhaja na toplem 30 minut.
- Medtem ko testo vzhaja, na malo masla rahlo popražimo stroke česna, da se zmehčajo.
- Po testu razporedimo česen in ga prepognemo.
- Kruh pečemo v predhodno ogreti pečici na 250°C 25 minut pri zgornji/spodnji temperaturi.
Priprava kremne krompirjeve juhe
- Krompir skuhamo v zelenjavni juhi do mehkega.
- Krompirju dodamo smetano in pretlačimo, dokler ne nastane gladka juha.
- Po okusu dodajte sol in črni poper.
- Juho zavremo in pogosto mešamo.
- Kremno krompirjevo juho nadevamo v skledice in okrasimo z malo peteršilja.
- Česnov kruh narežemo na rezine in postrežemo k juhi.