Sirno-krompirjevi ocvrtki bodo navdušili vse ljubitelje krompirja, sira in ocvrte hrane. So popolna kombinacija dveh slastnih živil, ki jih naravnost obožujemo. Lahko jih jeste kot prilogo ali kot prigrizek.

Sestavine

  • krompir 450 g
  • mocarela 50 g
  • korenje 50 g
  • zelena čebula 20 g
  • koruzna moka 80 g
  • jedilno olje 1 žlica
  • poper 1/4 žličke
  • sol 1/2 žličke
  • voda 30 ml

Postopek

  • Krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo ga v vreli in osoljeni vodi, približno 15 minut.
  • Ko je kuhan, ga pretlačimo kot za pire krompir.
  • V skledo dodamo naribano mocarelo.
  • Na miniaturne kocke nasekljamo še korenje in ga dodamo h krompirju ter zeleno čebulo.
  • Dodamo koruzni moko, solimo in popramo ter prilijemo še vodo. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine med seboj spojijo.
  • Maso damo v brizgalko za smetano in brizgamo v vroče olje koščke, velikosti smokija.
  • Pečemo nekaj minut, da so z obeh strani zlatorjave barve (10 minut).

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pogosto bi morali zamenjati zemljo pri sobnih rastlinah?
Naslednji članekTeh 5 sobnih rastlin lahko naravno pomaga pri preprečevanju plesni


1 komentar

Comments are closed.