Če imate radi pecivo z veliko kreme in čokolado, potem je tale recept idealen za vas. Priprava je nekoliko daljša, vendar vredna vsakega truda.
Sestavine
Biskvit:
- 7 beljakov
- 5 rumenjakov
- 10 žlic sladkorja
- 4 žlice moke
- 3 žlice kakava
- 6 žlic vode sobne temperature
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Krema:
- 1 liter mleka
- 180 g zdroba
- 250 g masla ali margarine
- 250 g sladkorja v prahu
- 4 vanilijev sladkor
- 2 rumenjaka
- 2 žlici granuliranega sladkorja
Čokoladna polivka:
- 250 g mlečne čokolade
- 2 skodelici stepene smetane
- 1 čajna žlička masla
Postopek
- Takoj, ko začnete mešati beljake na najvišji hitrosti, jim postopoma dodajajte sladkor in stepajte v trd sneg.
- Nadaljujte z dodajanjem rumenjakov enega za drugim, vendar zmanjšajte hitrost na najnižjo.
- Postopoma z enako hitrostjo dodajte predhodno zmešano moko, kakav in pecilni prašek.
- Na koncu dodate še žlico vode.
- Pekač naoljite in rahlo pomokate.
- Zmes vlijete v pekač s premerom 23 X 32 cm.
- Pečete na 180 stopinjah približno 25 minut.
- Mleku dodate vaniljev sladkor in ko zavre zdrob kuhate še 10 minut.
- Pustite, da se ohladi.
- Rumenjake in kristalni sladkor stepete z mešalnikom in pustite na pari približno 10 minut.
- Pustite, da se ohladi.
- Zmešajte margarino in sladkor v prahu.
- Dodate rumenjake in premešate.
- Nadaljujte z dodajanjem 2-3 žlic zdroba, nenehno mešajte na najvišji hitrosti, vse premešajte.
- Nadev premažete po biskvitu.
- Stepeno smetano v tekočem stanju postavite na nizek ogenj, da zavre.
- Prelijete z natrgano čokolado in maslom.
- Nadaljujte z nežnim mešanjem, dokler se vse ne stopi in poveže, lahko traja nekaj časa, da se vsa čokolada stopi.
- Pustite nekaj časa, da se stisne ravno toliko, da ga lahko lepo razmažete, da ne cedi naokrog.
- Ko ste ganache namazali in poravnali po nadevu, jih postavite v hladilnik, da se celotno pecivo malo strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog
- Tako pripravite izjemno sočno telečjo pečenko v pečici
- Iz te rastline, ki raste skoraj povsod, lahko pripravite zelo okusen in zdrav čaj
- Če boste to sestavino dodali zeljni solati, bo ta imela okus kot babičina