Okusno pecivo s kar dvema nadevoma, ki sta izjemna. Najboljša novica pa je, da se vse skupaj peče v pečici in ni potrebno nadevov posebej peči in dodajati.

Sestavine

POTREBNE SESTAVINE ZA TESTO

  • 400 g moke
  • 140 g sladkorja
  • 2 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • Malo limonine lupinice
  • 250 g zmehčanega masla ali margarine
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica kisle smetane ali kisle smetane

NADEV

  • 800 g zamrznjenih višenj (lahko tudi kompota)
  • 120 g sladkorja
  • Vanilijev sladkor
  • 1 žlica zdroba

NADEV S KOKOSOM

  • 4 beljaki
  • 120 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 150 g kokosove moke

ZA POSIP

  • Sladkor v prahu

Postopek

  1. V skledo damo moko, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek, limonino lupino in vse skupaj premešamo.
  2. Dodamo na kocke narezano maslo sobne temperature in dva beljaka ter kislo smetano.
  3. Vse sestavine dobro zmešamo z rokami, da dobimo testo.
  4. Testo razdelimo na dva dela (eden naj bo tretjina, drugi dve tretjini).
  5. Zavijemo v plastično folijo in damo v hladilnik za pol ure.
  6. Zamrznjene višnje kuhamo v loncu in jim dodamo sladkor ter vanilijev sladkor.
  7. Proti koncu kuhanja dodamo še žlico zdroba.
  8. Odstavimo na stran in pustimo, da se shladi.
  9. Pripravimo kokosovo kremo.
  10. Stepemo beljake, ki jim dodajamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepemo v čvrst sneg.
  11. Dodamo kokosovo moko in še enkrat na kratko premešamo.
  12. Pekač namastimo in vanj damo večjo tretjino testa.
  13. Na testo najprej položimo višnjev nadev, nato kokosov nadev in po vrhu naribano preostalo tretjino testa.
  14. Pečemo na 180 stopinj, približno 35 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način
Naslednji članekOptična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah, imate dober vid