Okusno pecivo s kar dvema nadevoma, ki sta izjemna. Najboljša novica pa je, da se vse skupaj peče v pečici in ni potrebno nadevov posebej peči in dodajati.
Sestavine
POTREBNE SESTAVINE ZA TESTO
- 400 g moke
- 140 g sladkorja
- 2 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- Malo limonine lupinice
- 250 g zmehčanega masla ali margarine
- 2 rumenjaka
- 1 žlica kisle smetane ali kisle smetane
NADEV
- 800 g zamrznjenih višenj (lahko tudi kompota)
- 120 g sladkorja
- Vanilijev sladkor
- 1 žlica zdroba
NADEV S KOKOSOM
- 4 beljaki
- 120 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 150 g kokosove moke
ZA POSIP
- Sladkor v prahu
Postopek
- V skledo damo moko, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek, limonino lupino in vse skupaj premešamo.
- Dodamo na kocke narezano maslo sobne temperature in dva beljaka ter kislo smetano.
- Vse sestavine dobro zmešamo z rokami, da dobimo testo.
- Testo razdelimo na dva dela (eden naj bo tretjina, drugi dve tretjini).
- Zavijemo v plastično folijo in damo v hladilnik za pol ure.
- Zamrznjene višnje kuhamo v loncu in jim dodamo sladkor ter vanilijev sladkor.
- Proti koncu kuhanja dodamo še žlico zdroba.
- Odstavimo na stran in pustimo, da se shladi.
- Pripravimo kokosovo kremo.
- Stepemo beljake, ki jim dodajamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepemo v čvrst sneg.
- Dodamo kokosovo moko in še enkrat na kratko premešamo.
- Pekač namastimo in vanj damo večjo tretjino testa.
- Na testo najprej položimo višnjev nadev, nato kokosov nadev in po vrhu naribano preostalo tretjino testa.
- Pečemo na 180 stopinj, približno 35 minut.