Juhe so odlična jed v mrzlih zimskih dneh. V trgovinah lahko kupite paradižnik, ki še zdaleč ni tako okusen kot v poletnih dneh, zato ga lahko uporabite v juhi.

Sestavine

  • Olje
  • 1 strok česna
  • 150 – 200 g paradižnika
  • sol, poper
  • 200 ml paradižnikove omake
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 1 žlička sladkorja
  • 1200 ml vode (razdeljeno)
  • 2 žlički koruznega škroba
  • bazilika po želji

Postopek

  1. V loncu segrejte olje in dodajte strok česna.
  2. Pražite samo toliko, dokler česen ne zadiši.
  3. Dodajte 150 – 200 g narezanega paradižnika in premešajte.
  4. Posolite, premešajte in pokrijte, da se kuha približno 20 minut.
  5. Dodajte 200 ml paradižnikove omake (pomi).
  6. Za dodaten okus dodajte 1 argo zelenjavno kocko.
  7. Poprajte.
  8. Pustite, da se kuha še 10 minut.
  9. Pred koncem kuhanja dodajte še žličko sladkorja.
  10. Ko je juha kuhana, jo spasirajte s paličnim mešalnikom.
  11. Juho vrnite v lonec in prilijte 200 ml vode, pomešane z 2 žličkama koruznega škroba.
  12. Sedaj dodajte še 1 liter vode in kuhajte, dokler ne dobite želene gostote.
  13. Po želji lahko dodate še baziliko in dosolite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Fižolova juha s špinačo in paradižnikom, odličen hiter obrok


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPreizkusite ta trik in s tem poskrbite, da bo vaša kopalnica vedno dišeča
Naslednji članekOptična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?