Ti z marmelado polnjeni piškoti imenovani marmeladne tačke so prava poslastica in odlični za vsako priložnost. Njihov sladek okus v kombinaciji z maslenim biskvitom ustvari okusno poslastico, ki bo vsem všeč.
Sestavine
- 200 gramov narezanega masla sobne temperature
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 1 rumenjak
- 150 gramov orehov
- 300 gramov večnamenske moke
- 5 gramov pecilnega praška
- 130 gramov marmelade po želji (priporočamo slivovo)
Postopek
- V veliki skledi z mešalnikom stepamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor.
- Dodamo rumenjak in na kratko premešamo.
- Ročno vmešamo orehe.
- Postopoma dodajamo moko in pecilni prašek ter ročno zamesimo testo.
- Testo zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.
- Medtem ko testo počiva, modelčke za biskvit namažemo z maslom in potresemo z moko.
- Potrebovali boste približno 36 kalupov.
- Po pol ure testo vzamemo iz hladilnika. Vzamemo del testa v velikosti lešnika in ga zvaljamo v kepo.
- Dve tretjini testa razdelimo od kepice in jo vtisnemo na dno vsakega modela.
V vsak modelček damo žličko marmelade. Uporabite marmelado po lastni izbiri. - Preostalo tretjino testa sploščimo in v vsak modelček vlijemo marmelado. Robove testa stisnite skupaj, da se piškoti zaprejo.
- Ko delate piškote, poskrbite, da boste na vrhu naredili dovolj vdolbine, da boste ob straneh oblikovali majhne stene.
- Piškotov ne napolnimo preveč z marmelado in previdno zapremo zgornji del.
- Pazimo tudi, da piškoti niso previsoki, da jih bomo kasneje lažje odstranili iz modelčkov.
- Ko so piškoti pripravljeni, jih položimo v pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 15 minut.
- Po peki naj se piškoti nekoliko ohladijo, preden jih vzamemo iz modelov. Obrnite jih na glavo in nežno udarite po trdni površini, da jih sprostite.
- Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo, preden jih povaljate v sladkorju v prahu. Ne valjamo jih še vroče ali tople, saj se sladkor stopi.
- Ko so piškoti pripravljeni, jih shranimo na hladnem v neprodušno zaprti posodi, kjer lahko zdržijo dva do tri tedne.
Video recept
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti