Ti z marmelado polnjeni piškoti imenovani marmeladne tačke so prava poslastica in odlični za vsako priložnost. Njihov sladek okus v kombinaciji z maslenim biskvitom ustvari okusno poslastico, ki bo vsem všeč.

Sestavine

  • 200 gramov narezanega masla sobne temperature
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 150 gramov orehov
  • 300 gramov večnamenske moke
  • 5 gramov pecilnega praška
  • 130 gramov marmelade po želji (priporočamo slivovo)

Postopek

  1. V veliki skledi z mešalnikom stepamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor.
  2. Dodamo rumenjak in na kratko premešamo.
  3. Ročno vmešamo orehe.
  4. Postopoma dodajamo moko in pecilni prašek ter ročno zamesimo testo.
  5. Testo zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.
  6. Medtem ko testo počiva, modelčke za biskvit namažemo z maslom in potresemo z moko.
  7. Potrebovali boste približno 36 kalupov.
  8. Po pol ure testo vzamemo iz hladilnika. Vzamemo del testa v velikosti lešnika in ga zvaljamo v kepo.
  9. Dve tretjini testa razdelimo od kepice in jo vtisnemo na dno vsakega modela.
    V vsak modelček damo žličko marmelade. Uporabite marmelado po lastni izbiri.
  10. Preostalo tretjino testa sploščimo in v vsak modelček vlijemo marmelado. Robove testa stisnite skupaj, da se piškoti zaprejo.
  11. Ko delate piškote, poskrbite, da boste na vrhu naredili dovolj vdolbine, da boste ob straneh oblikovali majhne stene.
  12. Piškotov ne napolnimo preveč z marmelado in previdno zapremo zgornji del.
  13. Pazimo tudi, da piškoti niso previsoki, da jih bomo kasneje lažje odstranili iz modelčkov.
  14. Ko so piškoti pripravljeni, jih položimo v pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 15 minut.
  15. Po peki naj se piškoti nekoliko ohladijo, preden jih vzamemo iz modelov. Obrnite jih na glavo in nežno udarite po trdni površini, da jih sprostite.
  16. Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo, preden jih povaljate v sladkorju v prahu. Ne valjamo jih še vroče ali tople, saj se sladkor stopi.
  17. Ko so piškoti pripravljeni, jih shranimo na hladnem v neprodušno zaprti posodi, kjer lahko zdržijo dva do tri tedne.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekGrah ima lastnosti superživil, vendar je lahko nevaren za nekatere ljudi
Naslednji članekKako navlažiti suh zrak v hiši: Vlažilec zraka naredite sami ali uporabite naslednje trike