Imate radi prigrizke, pripravljate zabavo, dobite goste? Potem so tile mini piščančji grižljajčki nekaj, kar morate pripraviti. Je zelo enostavno in ne potrebujete ogromno sestavin.
Potrebujete
- 1 kg piščančjih prsi
- 1 žlička česnove paste
- Sol po okusu
- 1 žlica mletega črnega popra
- 1 limonin sok
Za omako:
- 250 ml majoneze (1 skodelica)
- 3 žličke pikantne omake (opcijsko)
- 4 žlice kečapa
Za pita testo
- 250 ml + 130 ml tople vode
- 1 žlička sladkorja
- 7 g kvasa
- 4 skodelice moke (približno 500 g)
- 2 žlički soli
- 3 žlice olja
Za dodatek
- Sesekljana rdeča čebula in kumare
Kako jih narediti
- Piščančja prsa očistimo in narežemo na majhne koščke.
- Dodamo jim česen, sol, črni poper in limonin sok. Dobro premešamo, da se sestavine med seboj premešajo in postavimo na hladno za pol ure.
- V ponvi zagrejemo olje in v njej spečemo piščanca. Naj se peče približno 20 minut, da se lepo zapeče in ne skuha.
- Pustimo, da se meso ohladi.
- Pripravimo omako. V skledici zmešamo vse zgoraj naštete sestavine za omako in prelijemo čez meso. Premešamo.
- Pripravimo testo. V skledico damo 250 ml tople vode, dodamo sladkor in kvas, pustimo nekaj časa, da se kvas napihne. Dodamo moko, sol in olje ter dobro pregnetemo. Pustimo, da vzhaja. Ko podvoji svoj volumen, a znova narahlo pregnetemo in položimo na pomokano površino.
- Testo razvaljamo na tanko in s kozarcem oblikujemo krogce.
- Pokrijemo jih s krpo in pustimo, da malo vzhajajo.
- Pekač premažemo z oljem in na njem spečemo testo, na vsaki strani toliko, da rahlo porjavi. Med pečenjem, ga z lopatko potiskamo proti dnu, da ni preveč napihnjeno.
- Sedaj se lotimo sestavljanja prigrizkov.
- Testo prepognemo čez polovico, dodamo piščanca z omako in sesekljane kumare in čebulo.
Video recept
- Ideje za praznične prigrizke in predjedi, da bodo gostje ostali brez besed
- Sladko-pekoči grižljaji piščanca s slanino
- Recept: Hitri prigrizki za zabavo (osveženo 2021)