Tičino masa je bela sladkorna masa, s katero lahko naredimo prekrasne torte, oblikujemo figurice in še kaj. Je precej draga in zato jo raje delamo kar doma.

Sestavine

  • 60 ml hladne vode
  • 1 vrečka + mala žlička želatine v prahu
  • 8 žlic fruktoze ali glukoze
  • 1 žlica vode
  • 15 ml glicerina
  • približno 1 kg sladkorja v prahu

Postopek

  1. Želatino prelijemo s 60 ml vode, da nabrekne.
  2. Fruktozo damo v lonec, dodamo eno žlico vode in postavimo na majhen ogenj, stopiti jo moramo, da dobimo gost sirup.
  3. Ko se sirup malo ohladi (približno 10 sekund), postopoma med stalnim mešanjem dodajamo glicerin.
  4. Vročo mešanico počasi dodajamo želatini in mešamo, dokler se ne raztopi.
  5. V globoko posodo damo sladkor v prahu in naredimo jamico.
  6. Po malem prilivamo mešanico in mešamo. Kmalu bomo morali mešanico mešati z rokami. Načeloma se porabi cel kilogram sladkorja, včasih ne, včasih ga je treba dodati več.
  7. Zmes mora biti kompaktna, nekaj podobnega staremu dobremu plastelinu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 idej za enostavni adventni venček
Naslednji članekRecept za Munchmallow kolač, slasten in puhast