Ta klasična mesna štruca je okusna in prijetna jed, v kateri bo uživala vsa družina. Postrezite jo s pire krompirjem, pečeno zelenjavo ali praženim krompirjem.
Sestavine
- 200 gramov drobno sesekljane čebule
- 2 stroka česna, nasekljana
- 1/2 šopka sesekljanega peteršilja
- 2 kilograma mlete govedine
- 1 čajna žlička črnega popra
- 1 čajna žlička posušenega majarona
- 1/2 čajne žličke posušene bazilike
- 1/4 čajne žličke kosmičev rdeče paprike
- 2 čajni žlički soli
- 40 gramov naribanega parmezana
- 50 gramov krušnih drobtin
- 2 jajci
- 120 mililitrov mleka
- 120 gramov kečapa
- 30 gramov rjavega sladkorja
- 2 žlici Worcestershire omake
- 1 žlica gorčice
Postopek
- Pečico segrejte na 190-200 °C.
- V veliki skledi zmešajte sesekljano čebulo, sesekljan česen in sesekljan peteršilj.
- V skledo dodajte mleto govedino in dobro premešajte.
- Potresite črni poper, posušen majaron, posušeno baziliko, kosmiče rdeče paprike in sol.
- Mešajte, dokler se vse začimbe enakomerno ne porazdelijo.
- V skledo dodajte nariban parmezan in krušne drobtine ter ponovno premešajte.
- V ločeni posodi stepite jajca in mleko. To zmes vlijte v mesno zmes in mešajte, da se vse dobro poveže.
- Pekač obložite s peki papirjem.
- Mesno mešanico z rokami oblikujte v štruco in jo položite na pripravljen pekač.
- V majhni skledi zmešajte kečap, rjavi sladkor, Worcestershire omako in gorčico. To bo glazura za mesno štruco.
- Del glazure premažite po mesni štruci, nekaj pa pustite za pozneje.
- Mesno štruco pecite v ogreti pečici 60 minut.
- Po 60 minutah vzemite mesno štruco iz pečice in po vrhu namažite preostalo glazuro.
- Vrnite mesno štruco v pečico in pecite dodatnih 10 do 15 minut ali dokler ni pečena.
- Mesno štruco vzemite iz pečice in jo pustite počivati približno 10 minut, preden jo postrežete.