Pražen krompir se tradicionalno pripravi na nedeljo, ob dobri goveji juhi, mesu iz juhe, skledi solate in še kakšni dobri sladici. Pa ga znate dobro pripraviti?

Sestavine

  • Krompir
  • Čebula
  • Rdeča sladka paprika
  • Poper
  • 50 ml mleka
  • Peteršilj

Postopek

  1. Krompir z olupkom pustimo kuhati 20 minut (oziroma dokler ni kuhan, odvisno od debeline) in v tem času 5 minut pražimo narezano čebulo (ne smemo je sesekljati).
  2. Dodamo 50 ml vode in pustimo, da se čebula mehča dodatnih 5 minut, za lepšo aromo pa dodamo še 1 žličko rdeče paprike.
  3. Ko je krompir kuhan, ga olupimo in damo v ponev s čebulo ter rahlo nasekljamo kar z lopatko.
  4. Pustimo, da se peče 5 minut in dodamo 50 ml mleka ali vode.
  5. Dodatno popečemo po želji, če imamo radi bolj intenziven okus.
  6. Posujemo s peteršiljem pred serviranjem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj barva vašega jezika pove o vašem zdravju?
Naslednji članekNaredi sam: čudovito božično drevo iz papirja