Pražen krompir se tradicionalno pripravi na nedeljo, ob dobri goveji juhi, mesu iz juhe, skledi solate in še kakšni dobri sladici. Pa ga znate dobro pripraviti?
Sestavine
- Krompir
- Čebula
- Rdeča sladka paprika
- Poper
- 50 ml mleka
- Peteršilj
Postopek
- Krompir z olupkom pustimo kuhati 20 minut (oziroma dokler ni kuhan, odvisno od debeline) in v tem času 5 minut pražimo narezano čebulo (ne smemo je sesekljati).
- Dodamo 50 ml vode in pustimo, da se čebula mehča dodatnih 5 minut, za lepšo aromo pa dodamo še 1 žličko rdeče paprike.
- Ko je krompir kuhan, ga olupimo in damo v ponev s čebulo ter rahlo nasekljamo kar z lopatko.
- Pustimo, da se peče 5 minut in dodamo 50 ml mleka ali vode.
- Dodatno popečemo po želji, če imamo radi bolj intenziven okus.
- Posujemo s peteršiljem pred serviranjem.