Kokosove kocke ali čupavci, pecivo, ob katerem so zrasle številne generacije na Balkanu, nikoli ni izgubilo svoje priljubljenosti.

Prvotni recept, po katerem so piškote zmešali z margarino, pa so sčasoma spremenili in gospodinje so prišle do idealne rešitve za pripravo peciva, ki b dovolj čvrsto, da bo vpilo preliv, in hkrati dovolj mehko, da se bo stopilo v ustih.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 300 g sladkorja
  • 250 g moke
  • 1 vrečka pecilnega
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 ml mleka
  • 100 ml olja
  • 120 g masla
  • 250 g kokosove moke

Recept za najbolj sočne kokosove kocke; pecivo, ob katerem so odraščale generacije

Postopek

  • Vzemite globoko skledo, vanjo razbijte jajca, dodajte 250 gramov kristalnega sladkorja, moko, pecilni prašek, olje in 100 mililitrov mleka. Vse dobro premešamo z električnim mešalnikom.
  • Pekač namastimo z oljem, potresemo z moko, nato vlijemo biskvitno zmes in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, dokler biskvit ne odstopi od robov pekača. Biskvit pustimo, da se ohladi, nato pa ga narežemo na kocke želene velikosti.
  • Medtem ko se biskvit ohlaja pripravimo preliv.
  • V ponev vlijemo 100 mililitrov mleka, dodamo sladko smetano, maslo ali margarino ter nalomljeno čokolado za kuhanje in 50 gramov sladkorja, nato na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sestavine povežejo.
  • Vsak kos biskvita potopite v ohlajen preliv, nato pa v krožnik, v katerega ste stresli kokosovo moko.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekPrevidno s piščancem! Česa ne smete početi in kako ga pravilno shraniti?
Naslednji članekKaj vaša profilna slika na družbenem omrežju pove o vas?