Kotleti v pivski omaki so tradicionalna jed v številnih državah Srednje Evrope, vključno z Nemčijo, Avstrijo in Češko. Kotleti so svinjski in se pečejo ali ocvrtejo, nato pa se servirajo v pivski omaki, ki jo pripravimo iz pivne osnove in začimb. Pivska omaka dodaja jedi nežen okus in hrustljavost. Kotleti v pivski omaki so običajno servirani s krompirjevim pirejem ali kuhanim krompirjem.

Sestavine

  •  6 do 8 svinjskih kotletov brez kosti
  • 4 žlice moke
  • olje za cvrtje
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • vejica rožmarina
  • 5 do 6 listov žajblja
  •  300 do 350 mililitrov svetlega piva
  • sol in črni poper
  • voda
Recept: Kotleti v pivski omaki
Kotlete potolčemo da bo jed bolj okusna. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Kotlete najprej potolčemo kladivom, da bo meso mehkejše.
  • V posodo damo 4 žlice moke in v njej povaljamo kotlete.
  • Olje segrejemo in kotlete popečemo z vsake strani (na vsaki strani pečemo približno 4 minute).
  • Meso vzamemo iz ponve in na istem olju pripravimo omako.
  • Dodamo še malo olivnega olja, stroke česna, rožmarin in žajbelj. Ko se začimbe popražijo, prilijemo pivo. Kuhamo 4-5 minut.
  • Ko pivo povre, v ponev vrnemo meso. Solimo in popramo.
  • Kuhamo od 7-8 minut.
  • Meso med kuhanjem obračamo, da se prepoji s sokovi.
  • Prilijemo vodo (približno 200 ml) in kuhamo še dodatnih 10 minut.
  • Ko se omaka primerno zgosti, je pripravljena.

Video recept

Ideje za okusno kosilo:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Voščilnica presenečenja za valentinovo
Naslednji članekUganka: Samo geniji najdejo skrito mačko na fotografiji v nekaj sekundah!