Poletje je čas morja, jedi z žara, okusnih koktejlov, dolgih večerov in peke koruze. Proti koncu julija in v začetku avgusta se pri nas tradicionalno ob ognju peče koruza. Že od nekdaj obstaja dilema, kako jo pravilno speči – s palico na direktnem ognju, ali v žerjavici. Katerokoli tehniko uberete, verjamemo, da bo najboljša in da zanjo ne potrebujete posebnih navodil, zato pa vam predstavljamo še recept za peko koruze na žaru.

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • malo drobnjaka
  • 2 žlici masla
  • sol
  • koruza s storži

Recept za najboljšo pečeno koruzo, morate ga poskusiti

Postopek

  • Koruzo očistimo in na hitro potopimo v mrzli vodi.
  • Pripravimo žar (očistimo rešetke ipd).
  • Ko je žar dovolj vroč, koruzo osušimo in postavimo na rešetke.
  • Pečemo približno 15 minut, tako da je zapečena z vseh strani.
  • V skledi združimo strt česen, sol, maslo in drobnjak.
  • Premažemo čez zapečeno koruzo.

Koruzo lahko na takšen način pripravite tudi v žar ponvi ali v pečici.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekCvetača: Ljudje s temi zdravstvenimi težavami bi se je morali izogibati
Naslednji članekNenavadna optična iluzija: Razvozlajte skrivnost in preštejte živali