Poletje je čas morja, jedi z žara, okusnih koktejlov, dolgih večerov in peke koruze. Proti koncu julija in v začetku avgusta se pri nas tradicionalno ob ognju peče koruza. Že od nekdaj obstaja dilema, kako jo pravilno speči – s palico na direktnem ognju, ali v žerjavici. Katerokoli tehniko uberete, verjamemo, da bo najboljša in da zanjo ne potrebujete posebnih navodil, zato pa vam predstavljamo še recept za peko koruze na žaru.
Sestavine
- 2 stroka česna
- malo drobnjaka
- 2 žlici masla
- sol
- koruza s storži
Postopek
- Koruzo očistimo in na hitro potopimo v mrzli vodi.
- Pripravimo žar (očistimo rešetke ipd).
- Ko je žar dovolj vroč, koruzo osušimo in postavimo na rešetke.
- Pečemo približno 15 minut, tako da je zapečena z vseh strani.
- V skledi združimo strt česen, sol, maslo in drobnjak.
- Premažemo čez zapečeno koruzo.
Koruzo lahko na takšen način pripravite tudi v žar ponvi ali v pečici.