Pulled pork je v bistvu natrgana svinjina, ki se zmeša z omako, v kateri se je meso dolgo peklo. Postrežemo jo lahko na več načinov. Običajno se poda v bombeto kot hamburger ali v žemlje s svežim zeljem. Vendar pa lahko s tem nadevate tudi tortilje ali jo dodate na testo za pico.

Sestavine

  • 1,5-2 kg svinjskega vratu ali plečeta
  • 3 čajne žličke soli
  • 3 čajne žličke rdeče paprike
  • 2 čajni žlički prekajene paprike
  • 1 čajna žlička popra
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • 1 čajna žlička granuliranega česna
  • 2 veliki čebuli
  • 3 stroki česna
  • 300 ml rdečega vina
  • 100 ml vode
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 3 žlice medu
  • 3 suhe slive
  • 3 žlice sojine omake
  • 50 g masla
, Recept za natrgano svinjino (pulled pork), ki vas bo navdušil
Meso se dolgo peče.

Postopek

  1. Kos mesa z vseh strani natremo s suhimi začimbami. Po možnosti pustimo začinjeno čez noč ali vsaj 1 uro pred peko.
  2. Mokre sestavine zmešamo, dodamo med, dodamo na kocke narezano čebulo in sesekljan česen, slive ter 1 žličko soli in 1 žličko popra.
  3. Meso damo v posodo, v kateri se bo peklo (imeti mora ustrezen pokrov), prelijemo s tekočo marinado s čebulo, pokrijemo in pečemo v pečici 3,5 ure na 150*C. Vsako uro meso obrnemo na drugo stran in nadaljujemo s peko.
  4. Po 3,5 urah odstranimo pokrov, meso obrnemo, pečico segrejemo na 200 C in pečemo še 30 minut.
  5. Nato meso odstavimo, omako pa prelijemo v večjo ponev. Omako od pečenke na močnem ognju zavremo in med mešanjem pustimo, da se omaka zgosti in reducira.
  6. Po 10 minutah omaki dodamo 50 g masla, ga stopimo in vse skupaj rahlo zavremo.
  7. Meso natrgamo z dvema vilicama. Na velikem pladnju zmešamo meso z omako.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTeh pet znakov bo zanesljivo takoj razkrilo, ali vam nekdo laže
Naslednji članekOptična iluzija: Vaš vid je popoln, če vidite psa na sliki v 10 sekundah