Pulled pork je v bistvu natrgana svinjina, ki se zmeša z omako, v kateri se je meso dolgo peklo. Postrežemo jo lahko na več načinov. Običajno se poda v bombeto kot hamburger ali v žemlje s svežim zeljem. Vendar pa lahko s tem nadevate tudi tortilje ali jo dodate na testo za pico.
Sestavine
- 1,5-2 kg svinjskega vratu ali plečeta
- 3 čajne žličke soli
- 3 čajne žličke rdeče paprike
- 2 čajni žlički prekajene paprike
- 1 čajna žlička popra
- 1 čajna žlička čilija v prahu
- 1 čajna žlička granuliranega česna
- 2 veliki čebuli
- 3 stroki česna
- 300 ml rdečega vina
- 100 ml vode
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 3 žlice medu
- 3 suhe slive
- 3 žlice sojine omake
- 50 g masla
Postopek
- Kos mesa z vseh strani natremo s suhimi začimbami. Po možnosti pustimo začinjeno čez noč ali vsaj 1 uro pred peko.
- Mokre sestavine zmešamo, dodamo med, dodamo na kocke narezano čebulo in sesekljan česen, slive ter 1 žličko soli in 1 žličko popra.
- Meso damo v posodo, v kateri se bo peklo (imeti mora ustrezen pokrov), prelijemo s tekočo marinado s čebulo, pokrijemo in pečemo v pečici 3,5 ure na 150*C. Vsako uro meso obrnemo na drugo stran in nadaljujemo s peko.
- Po 3,5 urah odstranimo pokrov, meso obrnemo, pečico segrejemo na 200 C in pečemo še 30 minut.
- Nato meso odstavimo, omako pa prelijemo v večjo ponev. Omako od pečenke na močnem ognju zavremo in med mešanjem pustimo, da se omaka zgosti in reducira.
- Po 10 minutah omaki dodamo 50 g masla, ga stopimo in vse skupaj rahlo zavremo.
- Meso natrgamo z dvema vilicama. Na velikem pladnju zmešamo meso z omako.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?