Svinjina je znana po svojem bogatem okusu in vsestranskosti, zaradi česar je odličen kos mesa za vsako priložnost, a kaj, ko se pri peki velikokrat izsuši. Takrat izgubi vso svojo sočnost, v ustih pa imamo okus, kot bi jedli žagovino.

Skrivnost, kako preprečiti, da bi se vaša svinjina, pečena v pečici, izsušila

 

Kako postopati, da se svinjina ne bo izsušila?

Obstaja nekaj pravil, ki jih morate poznati, da bo vaš kos mesa vedno sočen.

  1. Če je možno, kupite kos mesa skupaj s kostjo in nekaj maščobe.
  2. Uporabite marinado. Marinirajte v preprosti kombinaciji kisline (na primer kisa ali limoninega soka), olja, soli in arom (katera koli vaša najljubša zelišča ali začimbe).
  3. Pred peko meso segrejte do sobne temperature. To pomaga zagotoviti enakomerno kuhanje in ohraniti vlago med postopkom kuhanja.
  4. Najprej v ponvi, nato v pečico. Če želite sočeno svinjino, jo morate na hitro popeči na štedilniku in nato prenesti v pečico.
  5. Dodajte juho. Med peko v pečici, meso zalijte z juho ali jušno osnovo.
  6. Pustite počivati. Pokrite pustite počivati ​​vsaj 10 minut, preden jo narežete. Sok se bo prerazporedil nazaj v meso, da bo ostalo aromatično, mehko in sočno.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekDietna čokoladna torta brez moke in brez peke
Naslednji članekRecept za polnjene lignje s polento – nenavadna kombinacija, ki navduši