Tiramisu je klasična italijanska sladica z mascarpone sirom, piškoti in kavo. A obstajajo različne različice te sladice. Eno izmed njih predstavljamo v spodnjem receptu.

Sestavine

  • 400 g jagod
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 500 g sira mascarpone
  • 200 ml sladke smetane
  • krem fix (zgoščevalec za smetano)
  • 250 g piškotov – savioardi
  • 200 ml kave (ali kakava)
  • 30 ml ruma (za otroke brez)
  • kakav v prahu za posip

Postopek

  1. Jagode operemo, očistimo in prerežemo na pol.
  2. Polovico jagod pretlačimo z ročnim mešalnikom ostale pa narežemo na četrtine.
  3. V čisto skledo dodamo rumenjake, jajce in sladkor v prahu ter mešamo z ročnim mešalnikom toliko časa, da zmes postane penasta in svetla. Masi med stalnim mešanjem s kuhalnico dodamo jagodni pire in mascarpone sir.
  4. Iz sladke smetane in kremfixa z ročnim mešalnikom stepemo stepeno smetano, ki jo narahlo vmešamo v zmes.
  5. Kavo in rum zmešamo, nato vanjo pomočimo piškote in v model izmenično polagamo vrsto namočenih piškotov, vrsto narezanih jagod, plast kreme in tako naprej dvakrat, nato pa torto enakomerno zgladimo.
  6. Tiramisu z jagodami čez noč postavimo v hladilnik in pred serviranjem potresemo s kakavom v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če slona najdete v 5 sekundah, potem ste izjemno domiselni
Naslednji članekOptična iluzija: Vsak lahko vidi dva obraza, ampak ali najdete tudi 11 živali?