Iz mletega mesa lahko naredimo veliko okusnih jedi, med njimi tudi slastno mesno štruco, bolonjsko omako, čevapčiče in seveda slavne čufte. Ste jih tudi v jedli v osnovni šoli in so bili ena izmed najboljših jedi? Pa tista omaka, ki je bila tako dobra, da bi kruh lahko vsak dan v njo pomakali. No, danes vam predstavljamo recept točno za takšno. Skrivnost je v tem, da se dolgo kuha.

Sestavine

  • 800 g mletega mesa
  • 1 velika glava čebule
  • 3 stroki česna
  • listi peteršilja
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • nekaj popra
  • 1 čajna žlička majhne rdeče paprike
  • 3 žličke krušnih drobtin (drobtin)
  • malo naribanega muškatnega oreščka
  • 100 g krušnih drobtin
  • 5 žlic olja
  • 1 majhna glava čebule
  • 1 žlica moke
  • 400 ml. paradižnikovih pelatov
  • približno 800 ml vode
  • 1 žlica sojine omake
  • Muškatni orešček
  • sol

Postopek

  • Čebulo olupimo in sesekljamo (naredite po tej metodi).
  • Dodamo jo k mletemu mesu, dodamo še strt česen, sol, poper, rdečo papriko, 1 jajce, drobtine, pecilni prašek, muškatni orešček in peteršilj.
  • Zmes pregnetemo in oblikujem kroglice, ki jih povaljamo v moki in drobtinah.
  • Pripravimo lonec in v njega vlijemo olje. Ko se olje segreje, na njem prepražimo mesne kroglice z vsake strani.
  • Odstranimo čufte iz lonca.
  • Sesekljamo čebulo in jo na olju, v katerem so se pražile kroglice, prepražimo.
  • Ko je čebula prepražena, dodamo moko in jo pražimo.
  • Prilijemo vodo in pasiran paradižnik ter dobro premešamo.
  • Vrnemo čufte v omako, posolimo, dodamo lovorjev list in kuhamo približno 1 uro.
  • Zraven postrežemo pire krompir.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Samo nekdo z ostrim vidom lahko v 15 sekundah opazi besedo ‘Wine’
Naslednji članekZakaj vas vedno zebe? 5 zdravstvenih razlogov za intoleranco na mraz