Iz mletega mesa lahko naredimo veliko okusnih jedi, med njimi tudi slastno mesno štruco, bolonjsko omako, čevapčiče in seveda slavne čufte. Ste jih tudi v jedli v osnovni šoli in so bili ena izmed najboljših jedi? Pa tista omaka, ki je bila tako dobra, da bi kruh lahko vsak dan v njo pomakali. No, danes vam predstavljamo recept točno za takšno. Skrivnost je v tem, da se dolgo kuha.
Sestavine
- 800 g mletega mesa
- 1 velika glava čebule
- 3 stroki česna
- listi peteršilja
- 1 jajce
- 1 čajna žlička soli
- nekaj popra
- 1 čajna žlička majhne rdeče paprike
- 3 žličke krušnih drobtin (drobtin)
- malo naribanega muškatnega oreščka
- 100 g krušnih drobtin
- 5 žlic olja
- 1 majhna glava čebule
- 1 žlica moke
- 400 ml. paradižnikovih pelatov
- približno 800 ml vode
- 1 žlica sojine omake
- Muškatni orešček
- sol
Postopek
- Čebulo olupimo in sesekljamo (naredite po tej metodi).
- Dodamo jo k mletemu mesu, dodamo še strt česen, sol, poper, rdečo papriko, 1 jajce, drobtine, pecilni prašek, muškatni orešček in peteršilj.
- Zmes pregnetemo in oblikujem kroglice, ki jih povaljamo v moki in drobtinah.
- Pripravimo lonec in v njega vlijemo olje. Ko se olje segreje, na njem prepražimo mesne kroglice z vsake strani.
- Odstranimo čufte iz lonca.
- Sesekljamo čebulo in jo na olju, v katerem so se pražile kroglice, prepražimo.
- Ko je čebula prepražena, dodamo moko in jo pražimo.
- Prilijemo vodo in pasiran paradižnik ter dobro premešamo.
- Vrnemo čufte v omako, posolimo, dodamo lovorjev list in kuhamo približno 1 uro.
- Zraven postrežemo pire krompir.
Video recept
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti