Sladki piškoti, ki vedno uspejo. Ne potrebujete veliko sestavin, niti veliko časa in specialnih sposobnosti.

Sestavine

  • 500 gramov moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 200 gramov masla
  • vanilijev sladkor
  • 1 jajce
  • 250 gramov kisle smetane
  • džem / marmelada

Postopek

  1. V eno posodo odvzamemo 4 žlice 500 g moke in dodamo 1/2 pecilnega praška.
  2. V drugi posodi stepemo 200 g masla, dodamo ščepec soli in 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
  3. Dodamo 1 jajce in nadaljujemo s stepanjem. Dodamo 250 g kisle smetane in vse skupaj z žlico premešamo in povežemo, nakar dodamo moko + pecilni prašek, ki smo ju prej pripravili in vse skupaj mešamo naprej.
  4. V zmes, ki smo jo naredili, postopoma dodajamo moko, ki smo jo na začetku odtehtali in gnetemo dokler ne porabimo vse moke.
  5. Ko bomo testo lepo pregnetli, ga razdelimo na 4 dele, pregnetemo in ločimo, zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za 30 minut ali več.
  6. Ko je testo odležalo v hladilniku, ga vzamemo ven in ogrejemo z dlanmi, preden ga razvaljamo.. Testo razvaljamo, vzamemo velik krožnik in z nožem na drobno oblikujemo krog. Razrežemo na 12 enakih delov in na vsakega položimo marmelado ter zvijemo kot prikazuje video.
  7. Pečemo 20 minut na 180°C, nato pa naše kifeljčke še malo “povaljamo” v sladkorju v prahu in že so pripravljeni za pokušino.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSlana krompirjeva pita s čebulo, pripravite jo po tem receptu
Naslednji članekOdpoklic izdelka: Če imate ta izdelek doma, ga vrnite