Sladki piškoti, ki vedno uspejo. Ne potrebujete veliko sestavin, niti veliko časa in specialnih sposobnosti.
Sestavine
- 500 gramov moke
- pol vrečke pecilnega praška
- 200 gramov masla
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 250 gramov kisle smetane
- džem / marmelada
Postopek
- V eno posodo odvzamemo 4 žlice 500 g moke in dodamo 1/2 pecilnega praška.
- V drugi posodi stepemo 200 g masla, dodamo ščepec soli in 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
- Dodamo 1 jajce in nadaljujemo s stepanjem. Dodamo 250 g kisle smetane in vse skupaj z žlico premešamo in povežemo, nakar dodamo moko + pecilni prašek, ki smo ju prej pripravili in vse skupaj mešamo naprej.
- V zmes, ki smo jo naredili, postopoma dodajamo moko, ki smo jo na začetku odtehtali in gnetemo dokler ne porabimo vse moke.
- Ko bomo testo lepo pregnetli, ga razdelimo na 4 dele, pregnetemo in ločimo, zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za 30 minut ali več.
- Ko je testo odležalo v hladilniku, ga vzamemo ven in ogrejemo z dlanmi, preden ga razvaljamo.. Testo razvaljamo, vzamemo velik krožnik in z nožem na drobno oblikujemo krog. Razrežemo na 12 enakih delov in na vsakega položimo marmelado ter zvijemo kot prikazuje video.
- Pečemo 20 minut na 180°C, nato pa naše kifeljčke še malo “povaljamo” v sladkorju v prahu in že so pripravljeni za pokušino.