Okusen piščanec v sladko-kisli omaki spominja na tistega iz kitajske restavracije, le da je pripravljen doma. Zraven se poda riž, ali kakšna druga priloga – tudi bulgur.

Sestavine

  • 300 g piščančjega fileja
  • Sol in poper po okusu
  • pol čajne žličke paprike
  • 1 žlica koruznega škroba
  • Rastlinsko olje
  • Čebula 1 kos
  • Paprika 1 kos
  • 5 obročev konzerviranega ananasa
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička sladko-kisle omake
  • 1 žlica kečapa
  • Šopek mlade čebule

Postopek

  1. Piščančji file narežemo na enakomerne kocke, solimo in popramo po okusu.
  2. Dodamo rdečo papriko in škrob ter dobro premešamo.
  3. V ponev damo olje in popečemo piščanca z vseh strani, da dobi lepo barvo.
  4. Čebulo sesekljamo na večje kose.
  5. Piščanca vzamemo iz ponve, dodamo še malo olja in na njem pražimo čebulo, dokler ne postekleni.
  6. Papriko očistimo in narežemo na večje kocke.
  7. Ko je čebula posteklenela, dodamo v ponev še papriko in pražimo dalje.
  8. Ananas narežemo na manjše kocke in ga dodamo v ponev.
  9. Pražimo.
  10. V ponev vrnemo piščanca in pražimo.
  11. Naredimo polivko iz rjavega sladkorja, sojine omake, jabolčnega kisla, strtega česna in sladko kisle make ter ketchupa.
  12. Polivko premešamo in jo prelijemo čez zelenjavo in piščanca.
  13. Dobro premešamo in pražimo še nekaj minut.
  14. Mlado čebulo sesekljamo na drobno in jo potresemo po vrhu.
  15. Jed je pripravljena.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJe zamrznjena zelenjava enako hranljiva kot sveža?
Naslednji članekOptična iluzija: Če najdete skritega astronoma v manj kot 20 sekundah, imate visok IQ