V decembru je mnogo zabav, za katere je dobro pripraviti kakšen okusen prigrizek. Če imate čas in voljo, s hrenovkami v testu ne morete zgrešiti.

Sestavine

  • 500 g testa za pico
  • 10 hrenovk
  • 1/3 skodelice sode bikarbone
  • 8 skodelic vode
  • Groba sol ali sol za preste
  • 1 jajce, pretepeno
  • 2 žlici stopljenega masla

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200 stopinj, pekač obložite s peki papirjem in odstavite, medtem pa v lonec dodajte vodo in sodo bikarbono ter zavrite.
  2. Testo za pico položite na rahlo pomokano površino (ne želite, da se lepi) in jo razrežite na 10 trakov, nato pa vsak trak nežno zvijte okoli hrenovke, pri tem pazite, da stisnete zgornji in spodnji del testa. da se ne razplete, jih položite na pripravljen pekač, medtem ko delate preostale.
  3. Postavite jih v vrelo vodo (nekaj naenkrat) in jih kuhajte približno 30 sekund, pazite, da jih obrnete do polovice, nato jih položite nazaj na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, premažite s stepenim jajcem in potresite nekaj soli na vrhu in jih potisnite v pečico, da se pečejo približno 15 minut ali do zlato rjave barve.
  4. Ko jih vzamete iz pečice, jih po vrhu namažite s stopljenim maslom in postrezite!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek7 znakov, da ima vaš šef narcistično motnjo
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #38