Pripravite okusno krompirjevo slano pito s čebulo kar na štedilniku. Potrebovali boste peščico sestavin, vlečeno testo in ponev, ki ima premaz proti prijemanju.

Sestavine

  • 400 g krompirja
  • 100 g čebule
  • Pol čajne žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 500 g listnatega testa
  • Mineralna voda

Postopek

  1. Začnite tako, da naribate 400 gramov krompirja in 100 gramov čebule. Tej mešanici boste morali dodati začimbe: Pol čajne žličke črnega popra, 1 čajna žlička soli, 2 žlici rastlinskega olja. Te sestavine skupaj ustvarijo slasten nadev za pito.
  2. Uporaba neoprijemljive ponve poskrbi, da se pita do popolnosti speče, ne da bi se prijela na dno. Preden začnete polagati pripravite 30-centimetrski pekač s premazom proti prijemanju, tako da njegovo površino premažete z nekaj rastlinskega olja.
  3. Struktura pite izhaja iz večplastnega vlečenega testa, tankega nekvašenega testa.
  4. Uporabite 500-gramsko embalažo testa, ki naj vsebuje približno 11 listov.
  5. Tako sestavite slano pito: Začnite z zlaganjem dveh listov testa enega na drugega. Zgornji list premažite z malo rastlinskega olja, tako da je rahlo in enakomerno pokrit.
  6. Naoljen list prelijemo z 2 do 3 žlicami gazirane vode. To pomaga dodati vlago in ustvarja paro med plastmi. Na vrh položite še en list testa in ponovite postopek dodajanja rastlinskega olja in gazirane vode. Na tako pripravljeno zloženko razporedite nekaj žlic mešanice krompirja in čebule. Nadaljujte s tem postopkom, dokler ne porabite skupno 7 listov.
  7. Da preprečite, da bi se testo posušilo, sestavljeno pito pokrijte s plastično folijo in pustite stati 20 minut, da se vlaga enakomerno porazdeli.
  8. Peka: Zmanjšajte toploto štedilnika na nizko (približno 3 od 9 na lestvici moči).
  9. Pustite, da se pita peče 30 minut in poskrbite, da bo enakomerno pečena.
  10. Pito previdno zvrnite na krožnik, nato pa jo potisnete nazaj v ponev, da se popeče še druga stran. Obrnjeno pito cvremo še dodatnih 20 minut.
  11. Po tem drugem krogu kuhanja mora pita doseči želeno hrustljavost in barvo, nadev pa mora biti popolnoma kuhan. Pito postrezite vročo, narezano na rezine in uživajte v teksturi in okusu te preproste, a krepke jedi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so odlični nadomestki za moko – če vam je zmanjka, ali je ne smete uživati
Naslednji članekSladki rogljički z marmelado, ki vedno uspejo