Za vse ljubitelje kivija, je tole pecivo prava poslastica. No, pa tudi za tiste, ki svežega ne spravijo po grlu. V sladici je vse dobro.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 150 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 4 žlice moke
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 6-7 kivijev

Postopek

  1. Kivi olupimo in narežemo na rezine.
  2. Jajca s sladkorjem penasto umešamo. Dodamo moko in premešamo do konca.
  3. Posebej stepemo sladko smetano, vendar ne do konca – ne sme biti pretrda kot pri mešanju za dekoracijo, ampak napol kremasta. Tako na pol stepeno smetano vmešamo v jajčno zmes.
  4. Srednje velik pekač (20×20) ali okrogel premera 24 cm obložimo s peki papirjem, namažemo z debelo plastjo masla in potresemo s 4-5 žlicami sladkorja (pekač nagnemo v vse smeri, da se sladkor je enakomerno razporejen).
  5. Na dno položimo kivi, čez prelijemo z zmesjo za biskvit in pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut na 200ºC, nato temperaturo znižamo na 150ºC in pečemo še 20 minut, da se po vrhu lepo zapeče.
  6. Nekoliko ohladimo, previdno zvrnemo na servirni pladenj in postrežemo narezano na kose.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva človek, vam ga uspe najti?
Naslednji članekRecept za hitro pripravljene krofe brez kvasa