Za vse ljubitelje kivija, je tole pecivo prava poslastica. No, pa tudi za tiste, ki svežega ne spravijo po grlu. V sladici je vse dobro.
Sestavine
- 6 jajc
- 150 dag sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 4 žlice moke
- 200 ml smetane za stepanje
- 6-7 kivijev
Postopek
- Kivi olupimo in narežemo na rezine.
- Jajca s sladkorjem penasto umešamo. Dodamo moko in premešamo do konca.
- Posebej stepemo sladko smetano, vendar ne do konca – ne sme biti pretrda kot pri mešanju za dekoracijo, ampak napol kremasta. Tako na pol stepeno smetano vmešamo v jajčno zmes.
- Srednje velik pekač (20×20) ali okrogel premera 24 cm obložimo s peki papirjem, namažemo z debelo plastjo masla in potresemo s 4-5 žlicami sladkorja (pekač nagnemo v vse smeri, da se sladkor je enakomerno razporejen).
- Na dno položimo kivi, čez prelijemo z zmesjo za biskvit in pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut na 200ºC, nato temperaturo znižamo na 150ºC in pečemo še 20 minut, da se po vrhu lepo zapeče.
- Nekoliko ohladimo, previdno zvrnemo na servirni pladenj in postrežemo narezano na kose.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok