Če menite, da so piščančje prsi suhe in puste, morate še preizkusiti ta recept za piščanca v kremni česnovi omaki.
Sestavine
- 2 velika kosa piščančjih prsi
- 5-6 strokov česna (nasekljanih)
- 2 stroka česna (zdrobljena)
- 1 srednja čebula
- 1 žlička posušenega origana
- 1 žlička posušenega peteršilja
- 1/2 skodelice piščančje juhe ali vode
- 1 žlička limoninega soka
- 1/2 skodelice smetane
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica masla
- Sol in poper (po potrebi)
- 1 piščančja jušna kocka (če uporabljate vodo)
- 1 ščepec muškatnega oreščka (v prahu/sveže nariban)
Postopek
- Piščančje prsi narežite v enakomerno debele fileje in stolčite. Za to lahko uporabite kladivo za meso, valjar ali težko ponev.
- Filete na obeh straneh posolite s soljo in poprom. Dodajte sol glede na slanost juhe/jušne kocke.
- Drobno sesekljajte 1 srednjo čebulo, sesekljajte 5-6 strokov česna in zmečkajte 2 stroka česna.
- Segrejte ponev, dodajte 1 žlico oljčnega olja in 1 žlico masla.
- Dodajte 2 strta stroka česna in pustite, da se vlije v olje približno 30 sekund. Odstranite stroke česna.
- Nato dodajte fileje piščančjih prsi in jih pecite 4-5 minut na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi in pečeni. Po potrebi dodajte še olje. Odstavite, ko sta oba fileja pečena.
- V ponev dodajte 1 žlico masla in pražite čebulo, dokler ne postekleni. Nato dodate sesekljan česen in pražite 10-15 sekund.
- Dodajte 1/2 skodelice piščančje juhe ali vode. Dodajte 1 majhno kocko piščančje juhe, če uporabljate vodo.
- Dodajte 1 žličko limoninega soka, posušen origano, posušen peteršilj in dobro premešajte. Dušite, dokler se čebula ne zmehča in se tekočina zmanjša.
- Zmešajte 1/2 skodelice smetane in dodajte ščepec muškatnega oreščka. To izboljša omako.
- Kuhajte, dokler omaka ne doseže želene gostote. Poskusite slanost in po potrebi dodajte sol.
- Dodajte nazaj piščančje prsi in kuhajte še 1 minuto, da se piščanec segreje. Postrezite z rižem/pire krompirjem/dušeno zelenjavo ali testeninami.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za bogato piščančjo juho z zelenjavo, ki jo boste pripravljali pogosto
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?